BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,72
ALTIN 2.401,90
HABER /  GÜNCEL

Cengiz Çandarın acı günü

İntihar eden oyuncu ile birlikte kriz bir kez daha hatırlandı. Üstelik intihar eden kişi bir sanatçıydı, çok ünlü ve güçlü tanıdıkları vardı.

Abone ol

Bugün son yolculuğuna uğurlanan Yaman Tarcan'ın kayınbiraderinin ünlü gazeteci Cengiz Çandar olduğu ortaya çıktı. İntihar eden Tarcan'ın eşi Nurdan Tarcan, Çandar'ın kız kardeşi...

Bir yıldır düzenli iş bulamayan ve bankalara 20 bin TL borçlu olduğu için intihar ettiği söylenen Tarcan'ın cenazesi, Teşvikiye Camii'nde kılınan öğle namazının ardından Kulaksız Mezarlığı'na defnedildi.

Cenazeye Tarık Akan, Kadir İnanır, Jülide Kural, Çağan Irmak, Gül Oğuz, Mustafa Oğuz, Zafer Algöz, Özcan Deniz, Levent İnanır, Ercan Yazgan, Rutgay Aziz, Ece Uslu, Mustafa Ali Alabora gibi tanınmış simalar da katıldı. Tarcan'ın kayınbiraderi Cengiz Çandar da cenazede hazır bulundu.

Törende Yaman Tarcan'ın eşi, Cengiz Çandar'ın kardeşi Nurdan Tarcan, gözyaşlarına engel olamadı. Eşinin tabutunun yanına gittiğinde basın mensuplarının kendisini çekmesini isteyen Nurdan Tarcan, "Eşimle başbaşa kalacağım bana izin verir misiniz" dedi ve Çağan Irmak'a sarılarak uzun süre gözyaşı döktü.

Törene katılan ünlülerin hepsi de ekonomik krize ve telif yasasına vurgu yaptı. En çarpıcı açıklama da Rutkay Aziz'den geldi.

DÜN 11 KİŞİ İNTİHAR ETMİŞ

Rutkay Aziz

Dün medyaya yansıyan 11 tane intihar olayı var bunlardan bir tanesi Yaman'dı. Bu işsizlikler, yolsuzluklar devam ettiği sürece yaşamın her alanında benzer olaylar göreceğiz. Yaman çok onurlu yaşadı çok onurlu veda etti.


Özcan Deniz

İçine kapanık bir adamdı, dertlerini paylaşmayan ve sorunlarını açığa vuran biri değildi. Hayatla barışık biri değildi. İki ay önce evlenen bir sanatçı için sürpriz ölüm. Yeşilçam'da bir sürü isim hastane masraflarını ödeyemedi. Parklarda açlıktan ölenler bile oldu. Nedeni de telif yasalarının oturmamış olması.

İŞSİZİM SIKILIYORUM DEMİŞTİ

Tarık Akan

Bütün arkadaşları olarak yardımcı olmaya çalıştık ama başarılı olamadık. Dünyanın hiçbir yerinde bir sanatçı böyle bir sorun yüzünden intihar etmez.

Zafer Algöz

Kısa süre önce kendisiyle konuştuğumda 'Abi aylardır iş yok ekonomik anlamda bunalımlar geçiriyorum. Ruhum çok sıkılıyor'demişti. Ona moral vermeye çalıştık ama olmadı.

TELİF YASASI ÇIKSAYDI BÖYLE OLMAZDI

Ercan Yazgan

Telif yasası çıkmış olsaydı böyle bir sorun yaşanmazdı. Anayasada yerimiz yok. Anayasayı değiştiriyorlar ama hiç aklılarına sanatçılar gelmiyor.