BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,84
ALTIN 2.441,50
HABER /  GÜNCEL

Köprü ve otoyol zamları mahkemede!

Köprü ve otoyollarayapılan fahiş zam mahkemelik oldu. Tüketiciler birliği zammın iptali için başvurdu.

Abone ol

Tüketiciler Birliği, köprü ve otoyol ücretlerine yapılan zamların geri alınması İstanbul Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurdu.

Yenibosna'da bulunan mahkemeye avukat arkadaşları ile birlikte gelen Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya, yapılan zammın enflasyon oranının iki katı olduğunu ve bu oranda bir zammın hukuki olmadığını söyledi.

Tüketiciler Birliği, köprü ve otoyol ücretlerine yapılan yüzde 14'lük zammın iptali için mahkemeye gitti. Hazırlanan dava dilekçelerini İstanbul Bölge İdare Mahkemesi'ne veren Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya zammın enflasyon oranının iki katı olduğunu belirterek zammın iptali için dava açtık dedi. Kaya yaptığı açıklamada; "Karayolları Genel Müdürlüğü yeni yılda köprü ve otoyol ücretlerine yüzde 13,91 zam yapmıştır. Yüksek yargının daha önce verdiği kararlarda kamusal hizmetlere yapılan zammın enflasyon oranının üzerinde olmaması yönünde karalar varken yıllık Tüfe 6,53 olarak gerçekleşmişken yapılan zam enflasyon oranının iki katıdır." Dedi. Nazım Kaya "2010 bütçesinde köprü ve otoyollardan elde edilmesi hedeflenen gelirin 878 milyon TL olarak yer almasının köprü ve oto yollara yapılacak zammın bununla sınırlı kalmayacağını göstermektedir." dedi.

Zamların mahkeme kararı ile iptal edilmesini ümit ettiklerini belirten Kaya, tüketicilere bir de uyarıda bulundu. Kaya "Bugün itibariyle fazladan ödenen köprü ve otoyol ücretlerinin dava sonunda geri alınabilmesi için KGS ve OGS ile ilgili dekontlarınızı saklayın." diye konuştu