BIST 9.089
DOLAR 32,38
EURO 35,03
ALTIN 2.325,93
HABER /  GÜNCEL

Köpek Jack'e hayran kalacaksınız

İngiliz çiftin teknesi karaya vurdu, köpek Jack kendine hayran bıraktı

Abone ol

Yalıkavak Küdür yarımadası açığında İngiliz karı kocanın yatının tonoza bağlı halatı koptu. Karaya sürüklenen yattan atlayarak canını zor kurtaran İngiliz çitin Jack isimli köpeğinin, bağlama halatını yüzerek karaya çıkarıp ağaca dolaması saniye saniye görüntülendi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Bodrum, saatteki hızı 70 km.’yi geçen lodos nedeniyle zor saatler yaşadı. Küçük balıkçı kayıklarının battığı, ağaçların devrildiği fırtınada Yalıkavak Beldesi Küdür Yarımadası’nda bir koyun ağzında tonoza bağlı 12,5 metrelik “Drakes Drum” isimli yatta kalan İngiliz çift büyük korku ve panik yaşadı. karaya 150 metre uzaktaki yatı tonoza bağlayan halat fırtınanın etkisiyle kopunca kontrolsüz olarak sürüklenmeye başladı. Canlarını ve yatlarını kurtarmak için 64 yaşındaki Kin Watson ile eşi 62 yaşındaki Mary Watson büyük mücadele verdi. 

KÖPEK DE TEKNEDE YAŞIYOR

Tesadüfen olay yerinin yakınlarında bulunan DHA muhabirleri İngiliz çiftin mücadelesini saniye saniye görüntüledi. Yatı kontrol edemeyeceğini anlayan çiftten önce Mary Watson elbiseleriyle denize atlayıp dalgalarla boğuşarak kıyıya ulaşmayı başardı. 250 bin dolar değerindeki yatı kurtarmak için mücadele veren İngiliz çiftin, “Jack” isimli köpeklerinin mücadelesi de görenleri hayran bıraktı. Bağlama halatını tekneden yüzerek karaya çıkartan ve ardından halatı ağacın etrafına dolayan gemici köpek, sahiplerine yardımcı oldu. Kin Watson da yatın kumsala yönelmesiyle kendini denize bıraktı ve kıyıya çıktı. Yat da kumsalda karaya oturdu.

Kin Watson, tonozda bağlı bulunan yatın birden çıkan fırtına ile sürüklenmeye başlandığını belirterek, “Eşim ve ben iyi birer denizciyiz. Tabii altı yaşındaki köpeğimiz de hep teknede yaşıyor. Canımızı kurtardık ardından tekneye zarar gelmemesi için yoğun mücadele verdik. En az hasarla tekneyi kurtardık” dedi.

Bodrum'da saatteki hızı 70 km.yi geçen ve açık denizde dalga yüksekliği 6 metreyi bulan şiddetli lodos nedeniyle Bodrum-Datça, Bodrum-İstanköy feribot seferleri iptal edildi, Güllük'ten İsrail'e kuru yük götüren gemiler ise çareyi Bodrum koylarına sığınmakta buldu.