BIST 9.619
DOLAR 32,60
EURO 34,88
ALTIN 2.497,73
HABER /  GÜNCEL

Konya'da okullar tatil mi 16 Kasım valilik açıklaması

KONYA'da dün gece başlayan kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Özellikle yüksek kesimler ve köylerde kar yağışı gün boyu etkisi olacak. Peki Konya'da okullar bugün tatil olur mu, gözler kar tatili için Konya Valiliği2ne çevrildi.

Abone ol

KONYA'da okullar bugün tatil mi, kar yağışı ne kadar sürecek, gözler tatil açıklaması için Konya Valiliği'nde... Konya'da yüksek kesimlerinde kar yağışı gece başladı ve gece boyunca devam eti. Konya hava durumu son tahminleri meteoroloji açıkladı. Haritalı 5 günlük Konya hava durumuna bakıldığında haftasonu kar yağışı duracak.

Konya'yı Antalya'ya bağlayan Seydişehir-Akseki kara yolu Alacabel mevkisinde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle, araçların geçişine izin verilmiyor.

Kar yağışı ve tipi nedeniyle Seydişehir-Antalya kara yolunun bin 825 rakımlı Alacabel mevkisinde görüş mesafesi düştü.

Seydişehir Bölge Trafik ekipleri, araçların güvenli geçişi için yoğun mesai harcıyor. Karayolları ekipleri, karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Kara yolunun Seydişehir ilçe çıkışına yakın bölümünde çekiciler, hazır bekletiliyor.

Öte yandan, kış lastiği olmayan araçların geçişine izin verilmiyor. Yolda kalan yüzlerce araç ise kurtarılmaya çalışılıyor.

Kent merkezinde ise akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışıyla cadde ve meydanlar, beyaz örtüye büründü. Bazı vatandaşlar da Mevlana Müzesi çevresinde mevsimin ilk kar yağışını görüntüledi.