BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.508,38
HABER /  SEÇİM  /  YEREL SEÇİMLER 2019

Kılıçdaroğlu ile Akşener 6 konuda anlaştı işte o 6 madde

Mart 2019'daki yerel seçimler için ittifak arayışına giren CHP ve İYİ Parti'de liderler zirvesinde 6 konuda anlaşma sağlandı. İşte Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener'in üzerinde mutabakata vardığı 6 konu...

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in önceki gün akşam gerçekleştirdikleri yerel seçim için ittifak zirvesinde altı maddede anlaştığı ileri sürüldü. Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, "Akşener/Kılıçdaroğlu şu altı maddede anlaştı" başlığıklı yazısında üzerinde anlaşma sağlanan konuları tek tek sıraladı. 

"Başı sonu tam belli olmasa ve detaylara girilmese de iki lider prensipte şu altı maddede anlaşıp uzlaşmış durumda" diyen Ahmet Hakan şöyle devam etti: 

ANKET SONUÇLARINA GÖRE İTTİFAK... Yerel seçimde ittifakın yöntemine anketlerde çıkan sonuçlara göre varılacak. CHP'nin anketleri hazır… İYİ Parti'nin anketleri de dört-beş gün içinde çıkacak.

ANKET İNCELEME KOMİSYONU... İki partiden ikişer ya da üçer kişilik bir komisyon oluşturulacak. Bu komisyon anketleri masaya yatıracak.

HANGİ PARTİ HANGİ ŞEHİRDE DAHA YÜKSEK... "Hangi partinin hangi şehirde şansı daha yüksek" sorusuna işte bu komisyon cevap arayacak.

ÜZERİNDE YOĞUNLAŞILACAK İLLER... İttifak için üzerinde yoğun biçimde çalışılacak şehirler Ankara, İstanbul, Antalya, Muğla, Adana, Mersin ve Aydın olacak.

UZLAŞILAMAYAN KONULAR LİDERLERE KALACAK...  Komisyon toplantılarının ardından uzlaşılan ve uzlaşılmayan konular Akşener ve Kılıçdaroğlu'na sunulacak.

HANGİ İLDE HANGİ PARTİ GİRECEK KARARI VERİLECEK... En sonunda iki lider, hangi il ya da ilçede hangi partinin adayıyla seçime girileceğine karar verecek.