BIST 9.645
DOLAR 32,54
EURO 34,89
ALTIN 2.434,25
HABER /  GÜNCEL

Konya'da hava çok kötü okullar 28 Aralık'ta tatil mi?

KONYA'da yarın yani 28 Aralık çarşamba günü okullar tatil mi? 2 gündür kar tatili yapan Konya'da hava durumu çok kötü. Konya Valiliği kar tatili kararını uzatabilir.

Abone ol

KONYA hava durumu raporları kötü geldi. Konya tarihinin en yoğun kar yağışı altında. Önceki karın üzerine yenisi eklenince kar kalınlığı 45 santimi aştı. Konya Valiliği pazartesi ve salı günü okulları tatil etmişti. Yarın yani 28 Aralık çarşamba okullar yeniden tatil edilebilir. Zira kar yağışı yoğun bir şekilde çaramba günü devam edecek.

Meteorolojiden gelen Konya hava durumu tahmininde çarşamba günü için çok daha yoğun kar bir yağışı görülüyor. Kar yağışı Konya'da cumartesi gününe kadar devam edecek. Kar yağışı ile birlikte hava sıcaklığında önemli düşüşler olacak.

konya hava durumu 28 aralık çarşamba okullar tatil mi

Konya ve Karaman ise tarihinin en karlı günlerini yaşıyor. Meteoroloji verilerine göre önceki karın üzerine yenisi eklenince Konya’da 45, Karaman’da 85 cm ile tarihin en yüksek kar kalınlığı kayıtlara geçti.

KONYA - AKSARAY YOLU KAPANDI
Yoğun kar yağışı ve şiddetli tipi nedeniyle Aksaray-Konya karayolu ulaşıma kapandı. Yoluna devam edemeyen araçlar, yetkililerce Eskil ilçesine bağlı Eşmekaya beldesindeki dinlenme tesislerine yönlendiriliyor.

HAVA DURUMU TÜM YURTTA KÖTÜ
Türkiye bu kez Sibirya üzerinden gelen yoğun kar yağışının etkisi altına girdi. Bugün başlayan kar yağışı batı bölgeleri başta olmak üzere tüm yurtta etki oluyor. Ankara başta olmak üzere kar yağışı bugün iç anadolu illerinde çok kuvvetli olarak görülüyor. Kar yağışı 4 gün boyunca aralıklarla Cumartesi günü akşam saatlerine kadar devam edecek ve 10 santimden fazla kar bırakacak. İstanbul'da etkili kar yağışı perşembe günü görülecek.