BIST 10.055
DOLAR 32,40
EURO 34,78
ALTIN 2.433,15
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Konut yatırımcısı seçimi bekliyor.

Nurol GYO'nun Genel Müdürü Musa Aykaç,konut sektöründeki son dönemdeki durulmayı yorumladı.

Abone ol

Seyrantepe'de Nurol Life Aslantepe'yi hayata geçirmekte olan Nurol GYO'nun Genel Müdürü Musa Aykaç, son dönemde yaşanan sıkıntıların konutta karar alma sürecini etkilemediğini ancak yatırımcının seçim sonuçlarını da görmek istediğini belirtti.

Son dönemde yaşanan siyasi ve ekonomik sıkıntıların konutta karar alma sürecini etkilemediğini belirten Nurol GYO’nun Genel Müdürü Musa Aykaç, “Vatandaş seçim sonuçlarını görmek istiyor. Bu da çok normal bir durum” dedi.

Milliyet'ten Yavuz Karaman'a göre, Musa Aykaç, kısa süre öncesatışa sunulan Seyrantepe’deki Nurol Life Aslantepe projesinde bu tablonun net bir şekilde ortaya çıktığını belirterek, “Yaklaşık 100 kişiden kaparo aldık. Bu insanlar ev almak istiyor ve seçimden sonra bunlar satışa dönüşecek” diye konuştu.

Nurol Life’ta çok cazip ödeme planları hazırlamalarının yatırımcıları çektiğini anlatan Aykaç, “Piyasanın bu kadar çalkantılı olmasına rağmen önemli bir talep alıyoruz. Ortam durgunlaştığında talebin çok daha fazla artacağını düşünüyorum” diye konuştu.

Türklerin ne olursa olsun gayrimenkulden uzaklaşmadığını ifade eden Aykaç, şöyle konuştu:
“Bu yılın ocak ayındaki konut satışları 2013 Ocak ayına göre yüzde 0.22 artış gösterdi. Aslında yaşanan olumsuzluklara göre yüzde 30 düşmesi gerekiyor. Demek ki insanlar emlak almaktan vazgeçmiyor. Diğer yandan Merkez Bankası’nın endeksine göre de emlak fiyatları artış gösteriyor. Enflasyondan daha yüksek arttı. İnsanlar fırsat gördüğü anda gayrimenkule yöneliyor.”

Nurol GYO’nun Seyrantepe’deki yeni projesi Nurol Life Aslantepe, 250 milyon dolarlık yatırımla, 9.500 metrekarelik arsaüzerinde inaş edilmekte olup içeirisnde 502 konut, 50 ofis ve 2 dükkân yer alıyor.

50 katlı ve 252 metrelik bir kule olarak inşa edilecek Nurol Life’ta 1+0’dan 4+1’e 62 ile 294 metrekare arasında değişen büyüklükte rezidanslar yer alıyor. 2017 yılının birinci çeyreğinde tamamlanması planlanıan projede metrekare fiyatları 2.800 dolardan başlangıç gösteriyor ve yüzde 1 KDV uygulanıyor.