BIST 8.975
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.293,24
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Konut kampanyası başladı! Bakan Murat Kurum açıkladı ne kefil ne kredi...

Ev almak isteyenler için müthiş bir kampanya başladı. Ne banka ne kefil var. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Türkiye İçin Kazanç Vakti" sloganıyla gayrimenkul alanında hayata geçirilen kampanyanın ayrıntılarını açıkladı.

Abone ol

Gayrimenkul sektörünün Çevre ve Şehircilik Başkanlığı desteğiyle hazırladığı indirim kampanyası bugün başladı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, sektör temsilcileriyle birlikte düzenlediği basın toplantısıyla kampanyanın ayrıntılarını paylaştı. 2 ay sürecek kampanyada sektörün tüm paydaşları güç birliğine gidiyor.

Banka ve kefil yok
Bakan Murat Kurum'un verdiği bilgiye göre, bugün başlayıp 31 Ekim'e kadar sürecek konut kampanyasında banka ve kefalet olmayacak. 12. ve 24. aylarda yüzde 15'lik ara ödeme olacak. 120 ayda yüzde 0.98 vade farkı uygulanacak. Projelerin satış fiyatı üzerinden yüzde 10 indirim yapılacak. Kurum, kampanyanın 100 bin konutu kapsadığını ve tüm inşaat firmalarının katılacağını ifade etti.

Altın ve doları olan mutlaka baksın!
Kampanyanın özel yönü dolar ve altına yatırım yapanları ilgilendiriyor. Bakan Murat Kurum, şu bilgileri verdi:
-"Bu peşinatla alakalı, bugün dövizde veya altında yatırımını değerlendiren vatandaşımızla alakalı şöyle bir durum söz konusu. Altını ve dövizi bugünkü kurdan neyse bu kur bir kenara koyulacak ve süreç içerisinde diyelim ki dövize ve altına artış geldi, bu artış kadar daire fiyatından bedel düşülecek. Dolayısıyla hiç kimsenin şu saatte dövizini, altınını kenarda tutmasını gerektiren bir durum söz konusu değil."

Kampanyanın caiz yönleri
*İstanbul Ankara başta tüm Anadolu da uygulanacak
*Satış fiyatı üzerinden yüzde 10 indirim olacak
*Peşinat yüzde 10 olacak
*Dövizde yatırımı olan altında olan zarar görmeyecek
*Kur artarsa taksitten düşecek
*2 kere yüzde 15 ara ödeme var. Kalan kısım için bankasız kendi bünyelerinde taksit yapacaklar.
*6 yıl ya da 1 yılda borcu kapatana da avantaj sunulacak
*Banka ve kefalet olmayacak.

ÖRNEK ÖDEME PLANI:
Dairenin fiyatı: 1 milyon lira
İndirimli fiyat: 900 bin lira
Peşinat: 90 bin lira
12. ay ara ödeme: 135 bin lira
24. ay ara ödeme: 135 bin lira
Krediye esas tutar ise: 540 bin lira
Aylık taksit: 7.673 lira
Peşinat hariç toplam ödeme: 1 milyon 190.724 lira
Vadelendirilmiş daire fiyatı: 1 milyon 280 bin 724 lira

300 bin liralık daire için kampanya detayı. İndirim 30 bin lira olacak. Peşinat olarak 27 bin lira verilecek. Bir yıl sonunda ara ödeme 40 bin 500 lira. 

KAZANMA DEĞİL FEDAKARLIK GÜNÜ
Emlak sektörüne can verecek olan kampanya hakkında bilgi veren Bakan Murat Kurum şunları söyledi:

'Vatandaşlarımızın ciddi ilgi göstermesini bekliyorum. Gayrimenkulün her zaman değerlendiğini bir gerçek. Bu duruş bazılarını rahatsız ediyor
Bugün sektörün kazanma değil fedakarlık günü. Vatandaşımız her zor süreçte devletin yanında oldu bu önemli duruş. Biz böyle durdukça kimse bileğimizi bükemez. 100 günlük eylem planı hazır. Aynı azim ve kararlılıkla bu olana devam.

DAİRE FİYATLARINDA SINIRLAMA YOK: Kampanyada geçerli olacak daire fiyatlarına ilişkin bir soruya Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Hiçbir sınırlama yok. Ancak şunun takibini yapacağımızı vatandaşlarımızın bilmesini isterim. Kampanya başladı fiyat arttıralım, satıldı fiyat arttıralım söz konusu değil, bugünkü şartlar ve fiyatlar neyse bu şartlar ve fiyatlarda yükleyicilerimiz bunu gerçekleştirecekler ve bunun takibini de Bakanlık olarak biz yapacağız. Daire konusunda bir fiyat limiti de yok." diye yanıt verdi.

33 prestijli Emlak Konut GYO projesinde 12.000 bağımsız bölüm: 29 Ağustos 2018 ile 31 Ekim 2018 arasında geçerli olacak “Türkiye için Kazanç Vakti” kampanyasına dahil olan projeler 33 projede 12.000 bağımsız bölüm için geçerli olacak. Kampanyaya dahil olan projeler ise şu şekilde: Avrupark Hayat, Büyükyalı, Cer İstanbul, Ebruli Ispartakule, Evora Denizli, Evvel İstanbul, Karat 34, Koordinat Çayyolu, Köy, Merkez Ankara, Nidapark İstinye, Nidapark Kayaşehir, Nidapark Küçükyalı, Ofis Karat Bakırköy, Semt Bahçekent, Tem 34, Temaşehir, Tual Adalar, Tual Bahçekent, Validebağ Konakları, Yeniköy Konakları İstanbul, Başkent Emlak Konutları, Gebze Emlak Konutları, Körfezkent Çarşı, Kuzey Yakası, Niğde Emlak Konutları, Nevşehir Emlak Konutları, Esenler Emlak Konutları, Avangart, Avrupa Konutları Başakşehir, Avrupark, İdealist Cadde ve Sofa Loca