BIST 10.191
DOLAR 32,38
EURO 34,74
ALTIN 2.403,91
HABER /  GÜNCEL

Komutanları taşıyan askeri helikopter düştü!

Giresun’da komutanlar ve eşlerinin içinde bulunduğu iddia edilen S-70 Skorsky tipi askeri helikopter Alucra ilçesi Tohumluk yaylasına düştü.

Abone ol

Giresun’un Alıcılar ilçesi Tohumluk köyü kırsalında askeri helikopter düştüğü bildirildi. S-70 tipi skorsky helikopterde içlerinde Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru ve eşi olmak üzere 8 askeri personel, 4 personel eşi ve 3 çocuğun bulunduğu ifade ediliyor. Şehit sayısı 7'ye yükselirken 8 yaralı olduğu bildirildi.

Giresun’da şehit ailesini ziyarete giden komutanların içinde bulunduğu askeri helikopterin Alucra ilçesi Tohumluk yaylasına düştüğü ihbarı üzerine bölgeye arama kurtarma ekiplerinin sevk edildiği bildirildi.

ASKERİ KAYNAKLAR 7 ŞEHİT

Askeri kaynaklardan edinilen bilgiye göre, düşen helikopterde bulunan 7 kişi şehit, 8 kişi de yaralandı. Yaralıların tedavisinin ise sürdüğü öğrenildi. TSK'dan yapılan açıklamada helikopterin hangi nedenle düştüğü konusunda bir bilgi verilmezken, "helikopterde bulunan silah arkadaşlarımız ile eşleri ve çocuklarından yedi kişi maalesef hayatını kaybetmiş, yaralanan sekiz kişi ise derhal bölgedeki hastanelere sevk edilmişlerdir." denildi.

HELİKOPTERDE BULUNANLAR

Giresun'un Alucra İlçesi'ndeki Tohumluk Yaylası'na akşam saatlerinde düşen askeri helikopterde bulunan 15 kişiden 8 askerin kimlikleri şöyle:

Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru, Jandarma Bölge Komutanlığı Kurmay Başkanı Albay Ünal Bayhan, İl Jandarma Komutan Vekili Yarbay Sadettin Şahin, Jandarma Personel Üstçavuş Cemalettin Çoban, Jandarma Uzman Çavuş Adem Kara, Jandarma Pilot Yüzbaşı Hilmi Özer, Jandarma Pilot Üsteğmen Yüksel Kandemir ve Jandarma Teknisyen Astsubay Çavuş Muhammet Bedek.

Helikopterdeki asker yakını 7 kişi de şunlar:

Nuran Doğru (Bölge Komutanı'nın eşi), Berrin Doğru (Bölge Komutanı'nın kızı), Didem Bayhan (Kurmay Başkanı'nın eşi), Erdal Bayhan (Kurmay Başkanı'nın oğlu), Işıl Bayhan (Kurmay Başkanı'nın kızı), Nihal Şahin (Komutan Vekili'nin eşi) ve Semra Kara (uzman çavuşun eşi)

ŞEHİT AİLELERİNE BAYRAMLAŞMAYA GİDİYORLARDI

Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru, yanında Giresun İl Jandarma Komutanlığı’ndan görevlilerin de bulunduğu heyetle Alucra’ya bayramlaşmaya ve şehit ailesini ziyarete gitti.

8 KOMUTAN, 4 KOMUTAN EŞİ, 3 ÇOCUK

İçinde Tuğgeneral Doğru ile bir Albay, 2 binbaşı olmak üzere 8 askeri personel, 4 personel eşi ve 3 çocuğun bulunduğu helikopterin saat 17.30 sıralarında henüz bilinmeyen nedenle Alucra ve Yağlıdere ilçeleri arasındaki Tohumluk Yaylası’na düştüğü ihbarı geldi.


Giresun jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru

TÜMGENERALİN EŞİ DE HELİKOPTERDEYDİ

Helikopterde bayramlaşmaya giden Tuğgeneral Doğru'nun eşinin de olduğu iddia ediliyor. Tümgeneral Doğru'nun yaralı olduğu ve hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

SİS İDDİASI

İHA'nın geçtiği haberde, helikopterin sis nedeniyle düştüğü iddiası yer aldı.

"ALÇAKTAN UÇARKEN KAZA MEYDANA GELDİ"

Helikopterin alçaktan uçtuğu ve kazanın da bu nedenle meydana geldiği iddialar arasında.

BAŞBAKAN YARDIMCISI CANİKLİ KAZA BÖLGESİNDE

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli'nin askeri helikopterin düştüğü Giresun'daki kaza noktasına gitti.

CUMHURBAŞKANI'NDAN TAZİYE MESAJI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile Giresun'da askeri helikopterin düşmesine ilişkin yaptığı telefon görüşmesinde, havaşartlarından kaynaklı bir kaza kırım olduğu tahmin edilen kazadan derin üzüntü duyduğunu belirterek, şehitlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar dilediği kaydedildi.

TSK'DAN AÇIKLAMA

TSK'dan yapılan açıklamada şöyle denildi:

05 Temmuz 2016 Salı günü, zor şartlarda görev yapmakta olan karakol personeli ve aileleri ile bayramlaşmak ve onlarla birlikte olmak maksadıyla, Giresun-Alucra ve Gümüşhane-Kozağaç Jandarma Karakollarını ziyareti müteakip, Giresun’a dönerken saat 17.15 sularında bir adet Sikorsky helikopteri, Giresun-Alucra ilçesi Tohumluk Köyü mülki sınırları içerisinde henüz tespit edilemeyen bir nedenle düşmüştür.

Söz konusu elim olay neticesinde; saat 22.00 itibariyle helikopterde bulunan silah arkadaşlarımız ile eşleri ve çocuklarından yedi kişi maalesef hayatını kaybetmiş, yaralanan sekiz kişi ise derhal bölgedeki hastanelere sevk edilmişlerdir.

Konuyla ilgili gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu elim olayda hayatını kaybeden personelimiz ve aile fertlerine Allah’tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.