BIST 10.046
DOLAR 32,30
EURO 34,63
ALTIN 2.409,26
HABER /  GÜNCEL

Binali Yıldırım'dan helikopter açıklaması!

Başbakan Yıldırım Giresun'da düşen askeri helikopterle ilgili açıklama yaptı.

Abone ol

Başbakan Binali Yıldırım, Giresun'da düşen askeri Helikopter ile ilgili açıklama yaptı. Yıldırım, şehit ve yaralılar olduğunu söylerken "Tamamen olumsuz hava şartları kaynaklı bir kaza kırım olduğu anlaşılıyor" dedi.

Başbakan yaptığı açıklamada "Henüz nedeni bilinmeyen bir şekilde helikopter kaza kırıma uğradı. Tamamen olumsuz hava şartları kaynaklı bir kaza kırım olduğu anlaşılıyor. Şehitler ve yaralılar var ama sayılar teyide muhtaç. Kurtulanlar var kurtulamayanlar var. Araziden kaynaklı ulaşımda sorunlar var. Yaralılar hastanelere götürülüyor, kazanın sebebi etraflıca araştırılacak." dedi.

İşte Binali Yıldırım'ın yaptığı açıklamalar:

"Jandarma bölge komutanı, Tohumlu bölgesindeki bir karakola bayram programıyla gidiyor yanında kurmay başkanı diğer arkadaşlar, eşleri. Toplam 15 kişi. Giresun'a dönüş yolunda takriben 40 kilometre kala, henüz nedeni bilinmeyen bir şekilde helikopter kaza kırıma uğruyor.

Şu anda kurtarma çalışmaları devam ediyor. Net bilgiler elimizde yok. Yaralılar var, vefat olduğu yönünde haberler var. Gelişmeleri takip ediyoruz. Tabi sayılar teyide muhtaç olduğu için söylememiz doğru olmaz. Ama kurtulanlar var yaralı, kurtulamayanlar var. Erişimde sorun var, civardaki köylüler çok ciddi katkı sağlıyorlar.

Şehitlerimiz var, yaralılar da var. Ama sayıyı vermek şu anda yanlış olur. Enkaza ulaşıldı ve yaralılar hastaneye götürülüyor. Gelen bilgiler çelişkili, beş veya daha fazla olabilir.

Terör saldırısıyla ilgili bir ihtimal gözükmüyor. hava şartları kaynaklı bir kaza kırım olduğu anlaşılıyor. Genelkurmay Başkanımızla, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli ile görüştüm. Şu anda verebileceğim bilgiler bu. Başımız sağ olsun. Tuğgeneral'in yaralı olduğu şeklinde bilgi var."