BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,92
ALTIN 2.436,24
HABER /  GÜNCEL

Komutana suikast için karargahta saklanmış!

15 Temmuz darbe girişiminde Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda bir darbeci subayın kaçmak yerine Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı’ya suikast için karargahta saklandığı ortaya çıktı.

Abone ol

Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı’nın yaveri olan astubay başçavuş Ömer Halisdemir, darbeci general 1. Özel Kuvvetler Tugay Komutanı Tuğgenaral Semih Terzi’yi alnının ortasından vurarak darbecilerin özel kuvvetleri ele geçirmesini önleyen ilk kurşunu sıkmıştı.

Darbecilerin, Özel Kuvvetler ile ilgili hain planlarını sadece o gece ile sınırlı tutmadıkları anlaşıldı. O gece çatışan darbeci askerlerden rütbeli bir subayın, darbeciler bastırılırken, kaçmak yerine karargahta saklandığı ve Aksakallı’yı öldürmek için pusuya yattığı tespit edildi.



BOŞLUKTAN FAYDALANDI

Suikastçı asker, darbe gecesi ölen ve yaralananların yanı sıra gözaltılar nedeniyle oluşan boşluğu kullandı. Kaçmak yerine saklanan hain, askerlerle birlikte karavana yiyip, onlarla birlikte koğuşlarda yattı, hatta tıraşını oldu.

Star'ın haberine göre, olağanüstü durumdan faydalanarak askerlerin arasına sızan suikastçı, bir hafta fark edilmeden bu şekilde dolaşıp, amacını gerçekleştireceği anı bekledi.

Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı


SUÇUNU İTİRAF ETTİ

Eylem için harekete geçtiğinde yakalanan suikastçının, suçunu itiraf ederek, “Kendisine, Kuvvet Komutanı’nı öldürme görevinin verildiğini ve bunu gerçekleştirmek için bir hafta boyunca karargahta kalarak görevi yerine getirmeye çalıştığını” söylediği öğrenildi.