BIST 9.753
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.430,78
HABER /  DÜNYA

Komisyonda rapor gerginliği

Plan ve Bütçe Komisyonu’na "Sayıştay Raporları" tartışması yaşandı.<br/>Plan ve Bütçe Komisyonu Maliye Bakanlığı bütçesi ile Maliye Bakanı...

Abone ol

Plan ve Bütçe Komisyonu’na "Sayıştay Raporları" tartışması yaşandı.
Plan ve Bütçe Komisyonu Maliye Bakanlığı bütçesi ile Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in katılımıyla başladı. AK Parti ve muhalefet partileri üyeleri arasında Sayıştay Raporları nedeniyle tartışma yaşandı.
CHP İstanbul Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu, Sayıştay Raporu’nu göstererek, "Buna rapor diyorsanız, ben özür diliyorum. Benim elimde bilgi ve belge yok. Hiçbir kurumda sorun yok mu?" ifadelerini kullandı.
Aslanoğlu, Komisyon Başkanından sözlerinin kayıt altına alınmasını isteyerek, ’Milli irade tencerem olmuştur’ sözlerini kullandı.
Aslanoğlu Bakanlığın Sayıştay Başkanlığı’na bilgi ve belgeleri göndermediğini savunarak, Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Karaman milletvekili Lütfi Elvan’dan Bakanlığın Sayıştay’a raporları göndermesini istedi.
Elvan ise 1 Ekim tarihi itibariyle raporların komisyon üyelerinin odalarına götürüldüğünü kaydetti.
CHP Ankara milletvekili Izzet Çetin ise raporların 20 gün bekletilmesine vurgu yaparak, raporların bekletilmesinin görevi suistimal olduğunu iddia etti.
(İHA)