BIST 10.644
DOLAR 32,23
EURO 35,08
ALTIN 2.502,35
HABER /  POLİTİKA

Komisyonda kavga çıkaran söz

TBMM Uyuşturucu Araştırma Komisyonu bir cümle ile karıştı. CHP’li Ersin, bir söz etti AK Partililer ayaklandı. İşte kavga;

Abone ol



ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA- TBMM Uyuşturucu Araştırma komisyonunun dün gece yapılan son toplantısında, CHP İzmir milletvekili Ahmet Ersin, “Komisyona Dengir Beyi çağıralım” deyince ortalık karıştı.

Ersin, “Uyuşturucu kaçakçılığı trafiği ile ilgili örnekler ve deneyimleri dinleyip, nasıl önlem alınacağını belirlemek için Dengir Beyi çağıralım. Sayın Fırat’ın yaşadığı bir deneyim var. Bilgi alalım” deyince AKP’li üyeler, öfkelendi. Ersin’e bağıran ve “Ne demek istiyorsun. Fırat’a uyuşturucu kaçakçısı mı demek istiyorsun?” diye tepki gösteren AKP’lilere; CHP’li vekil şu yanıtı verdi:

DENEYİMİNİ AKTARSIN

“Ben Fırat’ın şirketinin TIR’ında yakalanan uyuşturucu konusunda Dengir beyi suçlamıyorum. O konu başka. O konu yargıda ve yargıyı ilgilendirir. Kimin suçu var kim kaçakçı yargı karar verir. Ben kimseyi suçlamıyorum. Sadece Fırat’ın şirketinde yaşanan bu olay nedeniyle; uyuşturucu kaçakçılığı trafiğinin nasıl işlediğine dair Dengir Beyin bir deneyimi olduğunu, trafik ile ilgili bilgisi olduğunu ve bu kaçakçılığın nasıl önleneceğine dair komisyona yardımcı olabileceğini düşünüyorum. Dengir Bey gelirse bize bilgi ve deneyimlerini anlatır. Bunun için çağıralım, istiyorum.”

AKP’li üyeler, Ersin’in asıl amacının ‘Baron’ sözcüğüne çağrışım yapmak olduğunu ileri sürerek, Ersin’e tepki gösterdiler ve Fırat’ın komisyona çağırılması önerisini kabul etmediler.

BAKANLAR 4.5 AY SONRA GELDİ
Öte yandan 4.5 aydır komisyona beklene bakanlardan Sağlık Bakanı ve Milli Eğitim Bakanı komisyon raporunun yazımından sonra dün gece geldikleri komisyon toplantısında uyuşturucu ile mücadele için bakanlıklarının yaptığı çalışmaları anlattılar.

Sağlık Bakanlığının AMATEM’lerin yetersizliği nedeniyle eleştirildiği toplantıda, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in, “Mevzuat, kitapçık ve broşürler ile uyarı yapıldığı’ sözleri de yine CHP’li üyelerce eleştirildi. Bu tür kitapçıkların hiç görülmediğini ileri süren üyeler, uzmanların devreye girmesini ve ‘masa başı mücadele’ yönteminden vazgeçilmesini istediler.

Milli Eğitim, Sağlık, Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı’nın ortak bir proje ile mücadele yönteminin belirlenmesini öneren muhalefete mensup üyeler, yazımı tamamlanan rapora muhalefet şerhi koyacaklarını da dile getirdiler.