BIST 10.164
DOLAR 32,37
EURO 34,72
ALTIN 2.392,93
HABER /  GÜNCEL

Kolombiyalı general 'serbest bırakılacak'

Kolombiya'da bir generali kaçıran Farc gerillalarının, generalin serbest kalması için hükümetle koşullar üzerinde uzlaştığı açıklandı. Arabuluculuk yapan Kübalı ve Norveçli yetkililer rehinen kısa sürede serbest bırakılacağını söyledi.

Abone ol

Kolombiya'da bir generali kaçıran marksist Farc gerillalarının, generalin serbest bırakılması için hükümetle koşullar üzerinde uzlaştığı açıklandı.

Uzlaşmayı Küba'nın başkenti Havana'da duyuran Norveçli yetkililer rehinelerin mümkün olan en kısa sürede serbest bırakılacağını belirtti.

Ancak Norveçli yetkililerin arabuluculuğuyla varılan anlaşmanın detayları açıklanmadı.

General Ruben Dario Alzate ve yanındaki iki kişinin geçen haftasonu kaçırılması nedeniyle hükümet ve Farc arasındaki barış görüşmeleri askıya alınmıştı.

Alzate 50 yıldır devam eden çatışmada kaçırılan ilk general oldu.

Farc, general ve beraberindekilerin barış görüşmeleri devam ederken Kolombiya Ordusu'nun giriştiği askeri faaliyetler nedeniyle kaçırıldığını açıklamıştı.

Farc Örgütünü'nün müzakerecisi Pablo Catatumbo daha önce ateşkes çağrısında bulunmuştu.

Kolombiya Cumhurbaşkanı Juan Manuel Santos da barış görüşmelerine devam edilmesi için rehinelerin serbest bırakılmasını talep etmişti.

Uzlaşmayı Kübalı diplomat Rodolfo Benitez ve Norveçli yetkili Rita Sandberg duyurdu.

Ancak rehinelerin serbest bırakılması için varılan uzlaşmadaki koşullar ve bu koşulların ne zaman yerine getireleceği konusunda ayrıntı vermediler.

Kolombiya'da 50 yıldır devam eden çatışmalarda 220 bin kişinin öldüğü tahmin ediliyor.