BIST 10.677
DOLAR 32,23
EURO 34,98
ALTIN 2.417,39
HABER /  GÜNCEL

Köksal Toptan Cemin izini buldu

Geçtiğimiz hafta Rusya'ya bir ziyaret düzenleyen Köksal Toptan, Cem Garipoğlu'nun Rusya'da olduğunu söyledi.

Abone ol

TBMM Başkanı Köksal Toptan, Beşiktaş'ta çöp konteynerinde parçalanmış cesedi bulunan Münevver Karabulut cinayetinin zanlısı Cem Garipoğlu'nun Rusya'da olduğuna dair bir takım delillerin olduğunu belirterek, “Öyle ümit ediyorum ki en kısa zamanda sonuca ulaşacaktır” dedi.

Toptan, eşi Saime Toptan ve TBMM Genel Sekreteri Ali Osman Koca ile birlikte Kilimli Kültür Sanat ve Spor Festivali'ne katılmak üzere Zonguldak'a geldi.

Toptan, kente girişte yol kenarındaki 100'üncü Yıl Atatürk Hizmet Tatil Köyü'nde Zonguldak Valisi Erdal Ata tarafından karşılandı. Burada bir süre dinlenen Toptan, tesisten çıkarken gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Toptan, Albay Dursun Çiçek'in tutuklanması ve ardından serbest bırakılmasının hatırlatılması üzerine, “Bu bir yargı süreci. Bu sürece herkese saygı göstermesi lazım. Ben tesadüf gündüz tutuklama kararının verildiğinde bir televizyon kanalının canlı yayınındaydım, bunu sordular bana. Ben ’yargının kararlarına güvenmek ve tartışmamak lazım geldiğini’ söyledim. Sonra gece başka bir canlı yayın programındaydım, aynı şeyi sordular, aynı şeyi tekrar ettim. O nedenle hani çok fazla günlük düşünmemek lazım. Yargı sürecine herkesin güvenmesi lazım” dedi.

Çöp konteynerinde parçalanmış cesedi bulunan Münevver Karabulut cinayetinin zanlısı Cem Garipoğlu'nun hala yakalanamadığının hatırlatılması üzerine de Toptan, şunları söyledi:

“Ben geçen hafta Moskova ziyaretinde Federasyon Konseyi Başkanı’ndan konu ile ilgilenmesini ve Türkiye’nin bu konuda çok büyük hassasiyeti olduğunu ifade etmiştim ve yardımlarını rica etmiştim. Sayın Başkan da bana bizzat konu ile ilgileneceğini söylemişti. Nitekim hemen ertesi gün beni aradı, havalanında yola çıkmak üzereydik ve olayla ilgili bir takım bilgilerin eksik olduğunu ve onların tamamlanmasını rica etti. Ben de büyükelçimize söyledim ve ertesi gün bizden istenen bilgileri onlara ilettik. Şayet Rusya’da ise ki bir takım olduğuna dair deliller var. Öyle ümit ediyorum ki en kısa zamanda bu sonuca ulaşacaktır.” Toptan, daha sonra Bahçelievler Mahallesi'nde oturan annesinin evine gitti.