BIST 10.174
DOLAR 32,26
EURO 34,74
ALTIN 2.402,03
HABER /  GÜNCEL

Kocatepede protesto!

3 şehidin cenazesi devletin zirvesini camiide biraraya getirdi. Erdoğan'a şu slogan atıldı.

Abone ol

Ankara'da şehitlere veda mekanı Kocatepe Camii oldu... Üç şehidin cenazesine devletin zirvesi katıldı. Başbakan Erdoğan camiiye girişinde "Bu asker yatmadı, vatanını satmadı" sloganı ile karşılaştı.

Kocatepe Camii, bugün yine tarihi anlarından birine tanıklık etti. Devletin zirvesi, binlerce subay, astsubay ve sivil vatandaşın katılımıyla Kocatepe Camii'nde, Kuzey Irak harekatında şehit olan Piyade Banbaşı Zafer Kılıç, Pilot Yüzbaşı Tekin Işık ve Pilot Üsteğmen Gürcan Ulucan'ı son yolculuğuna uğurlamak için hazır bulundu.

Her 3 şehidin ailesi son yolculuklarına çıkacak yakınlarını gözyaşlarıyla uğurladılar.

MİNARELERDE KESKİN NİŞANCILAR

Kocatepe'de yoğun güvenlik önlemleri dikkati çekti. Minarelere konuşlandırılmış keskin nişancılar sürekli olarak kalabalığı izlediler.

Bu arada şehit Yüzbaşı Tekin Işık'ın bir yakını oturduğu yerden kalkarak şehidin tabutuna sarıldı ve ağlamaya başladı.

Onlarca kamera, fotomuhabiri ve muhabir de töreni izledi.

KOMUTANLARA ALKIŞ


Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve Genelkurmay İkinci Başkanı Orgenaral Ergin Saygun, Kocatepe Camii'ne alkışlarla geldi.

İki komutan şehit ailelerinin yanına giderek başsağlığı diledi.

Şehit yakınları Org. Büyükanıt'a "Terörü bitirin yılmayın, yanınızdayız" mesajı verdi.

İlker Başbuğ dışında kuvvet komutanlarının tümü cenaze töreninde hazır bulndu. İlker Başbuğ, sınır ötesi harekat nedeniyle Güneydoğu Anadolu'da bulunuyor.

ERDOĞAN'A PROTESTO

Başbakan Erdoğan ikindi ezanı okunmadan hemen önce camiye gelirken, Erdoğan'a hemen hemen tüm bakanların eşlik ettiği gözlendi.
Erdoğan camiye girdiği sırada, protestolarla karşılaştı... O anlarda "Bu şehit yatmadı, vatanını satmadı" sloganları atıldı.

Bir şehit yakınının “Yeter artık bitirin Allah aşkına. Neden hep şehit düşenler fakir ailelerin çocukları” diye tepki göstermesi dikkat çekti.