BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kocaeli'ye yeni bir cazibe merkezi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nce hayata geçirilen Kaşkaldere Vadisi projesi kentin yeni çekim merkezi olmaya aday.

Abone ol

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, çalışmalara start verilen Kaşkaldere Vadisi Projesi’nde incelemelerde bulundu. Yaklaşık 480 dönümlük alanı, engebeli araziye aldırmadan 3 saat boyunca karış karış dolaşan ve yapılacak çalışmaların yerlerini tek tek tespit eden Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Kaşkaldere’nin çevresinde oturanlar 1-2 yıl sonra buraları tanıyamayacak’’ dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Derince’deki Çınarlıdere ve Çenedere’den sonra bölgede gerçekleştireceği en önemli ve en kapsamlı çalışmalardan biri olan Kaşkaldere Vadisi Projesi’nde start verildi. Başkan Karaosmanoğlu’nun kısa süre önce bölgede Körfez Belediye Başkanı Yunus Pehlivan ve Derince Belediye Başkanı Aziz Alemdar’la yaptığı değerlendirmenin ardından iş makineleri çalışmaya başladı.

Derince ile Körfez sınırında

Derince ile Körfez ilçenin sınırını oluşturan Kaşkaldere’nin her iki tarafında yapılacak çalışmaların ardından bölgeye dikilecek çok sayıda ağaç ve yeşillendirme çalışmasıyla adeta bir hava koridoru oluşturulacak. Kaşkaldere’de yapılacak çalışmaların Derince ile Körfez’e kalite katacağını söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, projenin start almasının ardından yerinde incelemelerde bulundu.  Yaklaşık 3 saat süren inceleme gezisi boyunca engebeli araziye aldırış etmeden 480 dönümlük alanı karış karış dolaşan Başkan Karaosmanoğlu, yapılacak çalışmaları yerinde gördü.

Rekreasyon alanı olacak

Derince ile Körfez ilçelerinin sınırını oluşturan ve üst kesimlerden başlayarak sahile kadar yaklaşık 4 kilometrelik bir uzunluğa sahip olan Kaşkaldere, yapılacak çalışmalarla rekreasyon alanına dönüştürülecek. Yaklaşık 480 dönümlük bir alanı kapsayacak çalışma dahilinde 4 kilometrelik yürüyüş ve koşu yolu, çocuk oyun grupları, piknik alanları, çeşmeler, oturma alanları, fitness alanları, barbeküler, aydınlatma ve ahşap köprüler yapılacak.