BIST 10.320
DOLAR 32,27
EURO 35,09
ALTIN 2.475,75
HABER /  DÜNYA

KOCAELİ’DE TEHLİKELİ GERGİNLİK

Kocaeli’de, Ayasofya’nın cami olarak açılması için broşür dağıtan gençler ile sol görüşlü grup arasında kavga çıktı. Polis ekipleri, tarafla...

Abone ol

Kocaeli’de, Ayasofya’nın cami olarak açılması için broşür dağıtan gençler ile sol görüşlü grup arasında kavga çıktı. Polis ekipleri, tarafları havaya ateş açarak dağıttı.
Alınan bilgiye göre, Kocaeli Üniversitesi Anıtpark Kampüsü önünde Ayasofya’nın cami olarak açılması için broşür dağıtan Anadolu Gençlik Derneği (AGD) üyesi gençlerle, Kocaeli Üniversitesi’nde okuyan sol görüşlü öğrenciler arasında tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine olay yerine çok sayıda Çevik Kuvvet Polisi sevk edilirken, polis ekipleri kavgayı havaya ateş açarak ayırabildi. Bunun ardından sol görüşlü grup Anıt Park Kümpüsü içerisine girerken, AGD üyesi gençler kampüsün dışında bekledi. Zaman zaman birbirlerinin üzerine yürüyen grup üyeleri, bulundukları alandan karşılıklı olarak sloganlar attı. Polis ekipleri olayların yatıştırılması için yoğun çaba sarf etti. Olaylarda bazı öğrenciler gözaltına alınırken, Çevik Kuvvet ekipleri Anıt Park Kampüsü önüne barikat kurdu. Kampüs içerisinde bulunan sol grubun kampüsten çıkmaması üzerine olay yerinde gerginlik devam ediyor.
(İHA)