BIST 9.525
DOLAR 32,58
EURO 34,66
ALTIN 2.523,36
YEREL

Kocaeli'de bir öğrenci, müdür yardımcısını bıçaklayarak öldürdü

KOCAELİ'nin Gebze ilçesinde, Atatürk Anadolu Lisesinin Müdür Yardımcısı Necmeddin Kuyucu, öğrencisi tarafından bıçaklandı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Kuyucu, kurtarılamadı.

KOCAELİ’nin Gebze ilçesinde okulda tartıştığı öğrenci tarafından defalarca bıçaklanarak ağır yaralanan müdür yardımcısı, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Olay, Kocaeli’nin Gebze ilçesi İnönü Mahallesi İbrahim Ağa Caddesinde bulunan Atatürk Anadolu Lisesinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre sabah okula gelen F.Ç. isimli öğrenci, müdür yardımcısı Necmettin Kuyucu ile henüz öğrenilemeyen bir nedenden dolayı tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi sonrasında cebindeki bıçağı çıkartan F.Ö. isimli öğrenci, müdür yardımcısı Necmettin Kuyucu’yu 3 yerinden bıçakladı. Uğradığı bıçaklı saldırı sonrasında Kuyucu ağır yaralandı.

Müdür yardımcısı kurtarılamadı

Olayı gören diğer öğretmenler durumu hemen 112 Acil Yardım ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kısa süre sonra olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi olay yerinde yapılan Kuyucu, Gebze ilçesinde bulunan bir özel hastaneye kaldırılırken, F.Ç. isimli öğrenci gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü. Kuyucu kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Öğrenci, olay anını hatırlamadığını söyledi

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde okulda tartıştığı müdür yardımcısını bıçaklayarak öldüren öğrencinin emniyetteki ifadesinde olay anı ile ilgili hiçbir şeyi hatırlamadığını söylediği öğrenilirken, Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili soruşturma başlattığını açıkladı.

Kuyucu’nun cenazesi otopsi incelemesi için morga kaldırılırken, müdür yardımcısının ölümüne neden olan bıçakla birlikte yakalanan F.Ç. gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü. Emniyette verdiği ifadesinde F.Ç. isimli öğrencinin olay anı ile ilgili hiçbir şey hatırlamadığını söylediği öğrenildi.

F.Ç.’nin emniyetteki işlemleri devam ederken Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada olayın tüm gerçekliği ile açığa çıkartılması için incelemelerin sürdüğünün belirtildiği açıklamada, 11. Sınıf öğrencisi olduğu öğrenilen F.Ç.’nin daha önce okuldan 3 gün uzaklaştırma cezası aldığı ortaya çıktı.

“F.Ç.’nin de aynı odada elinde bıçak ile bulunduğu görülmüş”

Yapılan incelemelerde müdür yardımcısı Kuyucu’nun sol karın, sağ omuz bölgesi ve sağ kolundan yaralandığının kaydedildiği açıklamada, “Gebze Atatürk Anadolu Lisesinde bıçakla yaralama olayının bildirilmesi üzerine, kolluk görevlilerinin hemen olay yerine intikal ettiği, okul müdür başyardımcısı Necmeddin Kuyucu'nun okulun 2. katında yer alan odasında yerde yaralı vaziyette bulunduğu, okulun 11. sınıf öğrencisi olduğu anlaşılan F.Ç.’nin de aynı odada elinde bıçak ile bulunduğu görülmüş, Necmeddin Kuyucu ambulans aracılığı ile hastaneye sevk edilmiştir. Hastaneye sevki sağlanan Necmeddin Kuyucu'nun sol karın, sağ omuz bölgesi ile sağ kolundan yaralandığı anlaşılmış olup, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybettiği belirlenmiştir. Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından olayla ilgili soruşturmaya başlanıldığı, suça sürüklenen çocuk F.Ç. hakkında gözaltına alma talimatı verilmiştir” ifadelerine yer verildi.

İlçede eğitime 1 gün ara verilecek

Öğrencinin tartıştığı müdür yardımcısını bıçaklayarak öldürdüğü Kocaeli’nin Gebze ilçesinde eğitime bir gün ara verilecek. Öğretmenin öldürüldüğü okulda açıklama yapan Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, “Öğretmenlere yapılan saldırıları şiddetle kınıyoruz. Bu, hiçbir gerekçe ile izah edilemeyecek bir durum” dedi.

"Bu, hiçbir gerekçe ile izah edilemeyecek bir durum”

Kuyucu’nnun cenazesi otopsi incelemesi için morga kaldırılırken, müdür yardımcısının ölümüne neden olan bıçakla birlikte yakalanan F.Ç. gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü. Şahsın emniyetteki işlemleri devam ederken olayın yaşandığı okulda yetkililerden bilgiler alan Kocaeli valisi Hüseyin Aksoy, olayla ilgili büyük hüzün yaşandığını ifade ederek, “Bugün Kocaeli’nin Gebze ilçesinde müdür baş yardımcımız Necmettin Kuyucu, saldırı sonrasında ağır yaralanmıştı. Hemen hastaneye intikal ettirilmiş, fakat yapılan tüm müdahalelere rağmen 13.15 sıralarında yaşamını kaybetmiştir. Öğretmenler, geleceğimiz emanet edeceğimiz çocuklarımızı yetiştiren mesai arkadaşlarımız, büyük bir özveri içerisinde çalışıyorlar. Öğretmenlere yapılan saldırıları şiddetle kınıyoruz. Asla hiçbir gerekçe ile izah edilemeyecek bir durum bu. Bizi son derece üzdü. Öğretmenimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Hepimizin başı sağ olsun” dedi.

Öte yandan, Gebze’de yarın eğitim ve öğretime yaşanan olay nedeni ile ara verileceği öğrenildi. 

Öğrencisi tarafından feci şekilde öldürülen Kuyucu’nun cenazesi ise tamamlanan otopsi incelemesinin ardından Atatürk Anadolu Lisesine götürülecek. Okulda yapılacak olan uğurlama töreni sonrasında Kuyucu’nun cenazesi, Gebze ilçesi Ahatlı Mahallesinde ikindi namazına müteakiben kılınacak olan cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

Sitene Ekle
Etiketler