BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Koca dağı traş ediyorlar

Zonguldak'da uçakların iniş kalkışına engel olan dağ kesiliyor...

Abone ol Zonguldak Valisi Erdal Ata, 235 metre yüksekliğindeki Bostancılar Dağı'nın tıraşlanması işinin yıl sonuna kadar tamamlanabilmesi halinde uçak seferlerinin gelecek yılın nisan ayında başlayacağını bildirdi.

Vali Ata,  havaalanının küçük uçakların iniş kalkış yapabileceği şekilde inşa edildiğini, ancak Türk Hava Yollarının ve özel şirketlerin buna uygun uçağı bulunmadığını söyledi.

Ata, ''Büyük uçakların havaalanına inmesine engel bir tepe var. Oranın seviyesinin indirilmesine yönelik başlatılan çalışma devam ediyor.  Eğer, biz bu dağı tıraşlama işini yıl sonuna kadar yapabilirsek seferler 2009'un nisanında başlayacak. Öncelikle 1 milyon metreküp hafriyat alınması planlanıyor" dedi.

ÜÇGEN ŞEKLİNDE TIRAŞ

Saltukova beldesindeki havaalanının, küçük uçakların daha rahat iniş kalkışının sağlanması, büyük uçakların da sefer yapabilmesi için çevresindeki 235 metre yüksekliğindeki Bostancılar Dağı'nın tıraşlanması gerekiyor.

Proje kapsamında, dağın 160 kodundan 50 koduna kadar kısmının üçgen şeklinde tıraşlanarak 2 milyon metreküp civarında hafriyat alınması planlanıyor.