BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.424,27
HABER /  DÜNYA

Kobra'yı ısırarak öldürdü

Pirinç tarlasında bir kobra yılanı tarafından ısırılan Nepalli çiftçi, intikamını yılanı öldürene kadar defalarca ısırarak aldı.

Abone ol

İnanılmaz olay Salı günü Nepal'in başkenti Katmandu'nun 200 kilometre güneydoğusunda bulunan bir köyde gerçekleşti. Öldürülen yılanın bölgede yaygın şekilde görülen kobra yılanı olduğu doğrulandı.

Kobra yılanını öldüren Muhammed Salmodin, BBC'nin Nepal muhabiri Bikram Niraula'ya "Bir yılan oynatıcısı, yılan soktuğunda onu öldüresiye ısıranlara bir şey olmayacağını söylemişti. Yılan tarafından sokulduğumu fark edince eve gidip el fenerimi aldım ve bir kobra yılanı olduğunu gördüm. Onu öldürene kadar ısırdım" dedi.

Yılanı öldürdükten sonra hiç bir şey olmamış gibi günlük iş hayatına devam ettiğini söyleyen çiftçi, hastaneye gitmeyi ailesi, komşuları ve polisin yaptığı baskılar sonucu kabul etmiş.Yetkililer, nesli tükenmekte olan bir tür olmadığı için Muhammed Salmodin'in herhangi bir cezaya çarptırılmayacağını bildirdi.

Yapılan araştırmalar, Nepal'de yılda 20 bin kişinin yılanlar tarafından ısırıldığını ve yaklaşık bin kişinin bu yüzden yaşamını yitirdiğini gösteriyor.

. Yılan zehrinin insan üzerindeki etkileri türden türe farklılık gösterdiği için, ne yapılması gerektiği konusunda genel bir tavsiye vermek zor.

Ancak İngiltere Ulusal Sağlık Sistemi'nin hazırladığı kılavuz, şöyle diyor:

1. Sakin kalın

2. Yılanın şeklini, boyutunu ve rengini hatırlamaya çalışın

3. Zehrin yayılmasını önlemek için yılanın soktuğu noktayı olabildiğince hareketsiz tutmaya çalışın

4. Isırılan noktadaki takı ve saatleri çıkarın, zira şişik yapabilir

5. Kıyafetlerinizi çıkarmaya çalışmayın

6. Derhal tıbbi yardım alın

7. Turnike ve vücuttan zehir emmek gibi yaygın uygulamalardan kaçının.