BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Kobani'de son durum: Hava saldırısı başladı!

Kobani'de kıyamet kopuyor! Kentin bazı mahallerinde sokak savaşı yaşanıyor. CNN, son dakika gelişmesi olarak koalisyon güçlerinin IŞİD'e hava operasyonu başlattığını duyurdu.

Abone ol

KOBANİ'de IŞİD ile YPG güçleri arasındaki çatışma giderek daha kanlı hale geliyor. IŞİD'in kente girdiği haberleri gelirken, koalisyon güçleri akşam saatlerinde bazı bölgeleri bombaladı. IŞİD'e yönelik hava saldırısı sonrası, militanların şehri terkettiği iddia edildi.

Suriye'nin kuzeyindeki Kürt kenti Kobani'ye (Aynul Arab) saldıran IŞİD üyeleri, kent merkezine dün çok yaklaştı. IŞİD ile YPG güçlerinin Kobani'deki çatışmaları kentin dış mahallelerinde, sokaklarda gece saatlerine kadar devam etti. 

isid-son-dakika-son-durum.jpg

HAVA OPERASYONU BAŞLATILDI

IŞİD'in ilerleyişi sürerken gece saatlerinde ABD ve koalisyona bağlı savaş uçaklarının hava operasyonu geldi. Uçaklar, IŞİD'in Mıştenur tepesindeki mevzilerini vurdu.

Kobani dış ilişkiler sözcülerinden İdris Nehsan, koalisyonun hava operasyonunu doğrulayarak şunları söyledi:

"Uçaklar IŞİD’in mıştenur tepesindeki mevzilerini vurdu. Çok sayıda kayıpları var. Kentte şu anda bizim savunmamız devam ediyor. Bir ara IŞİD şehrin girişine kadar geldi. Ama gerek bizim savunmamız gerek de uçak bombardımanları geri püskürttü. An itibariyle IŞİD Kobani’nin dışındadır. Kesinlikle Kobani içine girdiği doğru değildir. Biz savunmamızı yapmaya devam edeceğiz."

TÜRKİYE'YE ÇAĞRI YAPTI

Türkiye'ye de çağrı yapan Nehsan, "IŞİD, Sadece kobani ve Kürtler için değil, Türkler için de büyük bir tehlike arz etmektedir. Bu tehlikeyi bertaraf etmek için Türkiye'nin de Kobani’ye ve Kürtlere destek vermesi geriyor" dedi.

Kobani yetkilisi bunu açıklamasına rağmen Al Jazeera Türk'e konuşan PYD'ye kayın kaynaklar, IŞİD'in Kobani kentinin dışına çıkmadığını, biraz geriye çekildiğini söylediler.