BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,80
ALTIN 2.412,74
HABER /  GÜNCEL

Kobani son durum kentin üçte biri artık yok

Kobani'de son durum 4 aydır YPG ile IŞİD arasında süren çatışmalar sonrası kentin yüzde 35'i harabeye döndü.

Abone ol

Kobani'de son durum... 4 aydır IŞİD örgütünün saldırıları altında olan Kobani, harabeye dönmüş durumda.

IŞİD saldırıları sonrası Kobani'yi terk eden Kürtler geri dönmek için gün sayıyor. Ancak geri dönüşte onları bıraktıkları Kobani değil, yüzde 35'i harabeye dönmüş bir yer karşılayacak.

Kamplarda yaşayan Kobanili mülteciler, toparlanmanın zaman alacağını bildiklerini ancak yine de dönmek istediklerini ifade ediyorlar.

Peşmerge Güçleri’nin kente destek kuvvet olarak gitmesinden sonra Kürt güçleri Kobani’de ilerleme kaydetti. Tehlikenin azalmasıyla bazı Kobanililer geri dönerken, kamplarda kalan diğer Kobanililer de gitmek için gün sayıyor.

kobani-sondurum.jpg

IŞİD SALDIRIYI KESTİ

Kobani'den dün gelen son haberlerde, ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun savaş uçaklarının, Rojava’nın Kobani kentinde IŞİD’in 3 birliğini vurduğu açıklanmıştı.

Kobani'de önceki gün saat 17:00 sıralarında koalisyon uçakları Mıştenur Tepesi’nin doğusundaki IŞİD mevzilerini hedef aldı. Kobani'den gelen en son haberlerde IŞİD militanları kentin merkez bölgelerinden tamamen çekildi. Son 3 gündür IŞİD tarafından saldırı düzenlenmedi.
kobani.20141227185805.jpg 

GÖÇ EDENLER GERİ DÖNÜYOR 

Peşmerge Güçleri Komutanı Şevket Mızuri ise, Kobani’de savaşın şiddetinin azaldığını ve göç eden halkın geri dönmeye devam ettiğini söyledi.

KOBANİDE SON DURUM IŞİD AĞIR DARBE

PENTAGON'DAN KOBANİ AÇIKLAMASI 

ABD Savunma Bakanlığı’ndan (Pentagon) yapılan açıklamada, son 48 saatte Irak ve Suriye’de 27 bombardıman gerçekleştirildiği bilgisi verildi.

Pentagon, Suriye’deki saldırıların 9’unun Kobani’de yapıldığını, 3 IŞİD birliği ile örgütün kullandığı 5 bina ve 10 aracın imha edildiğini duyurdu. Diğer 2 saldırı da, örgütün elindeki petrol tesislerini hedef aldı. Açıklamada, Irak’ta da 16 saldırı gerçekleştirildiği ve IŞİD’in roket mekanizmasının tahrip edildiği iletildi.