BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,77
ALTIN 2.433,26
HABER /  GÜNCEL

Kobani son dakika 3. aya girildi 12 ölü

Kobani son dakika haberlere göre ABD uçakları havadan vurdu Kürt güçleri karadan IŞİD'in kaybı 12 öldü işte Kobane'de son durum.

Abone ol

KOBANİ 'de IŞİD arka arkaya ağır darbeler alıyor 8 mevzisi yok edilen örgüt, gelen son dakika haberlere göre Kürt güçlerinden de darbe yedi, 12 militan öldürüldü işte Kobane'de son durum.

3 ayını dolduran Kobani savaşında ABD öncülüğündeki koalisyon ait savaş uçakların IŞİD mevzilerini bombaladı. Uçaklar tarafından kentteki IŞİD mevzilerine 2 hava saldırı gerçekleştirildi.

Kürt güçleri ise IŞİD'e ağır bir darbe vurdu. Çatışmalarda 12 IŞİD militanı öldürüldü.

PEŞMERGE KOMUTANI : TEHLİKE SÜRÜYOR

Kürdistan Peşmerge Güçleri Komutanı Şerwan Spindareyi Kobani'deki son durum hakkında bilgi verdi. Peşmerge komutanı, bu sabah koalisyona ait savaş uçaklarının, Kobani’deki IŞİD mevzilerine 2 hava saldırısı gerçekleştirdiğini belirtti.

Savaştaki son durum hakkında bilgi veren peşmerge komutanı, “Kentte kalan insanlar gıda gibi temel ihtiyaçları temin edemiyor. Sivillerin hayati tehlikesi sürüyor” dedi.

Komutan Spindareyi, sivilller için Peşmerge Güçleri’nin temin ettiği sınırlı yardımlar dışında herhangi bir yardım ulaşmadığını söyledi.


KOBANİ BİLANÇOSU

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), geçen 3 aylık zaman diliminde IŞİD örgütünün bin 400 kayıp verdiğini açıkladı.

Raporda, IŞİD saldırılarında 471 YPG elemanı ile 17 Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) savaşçısının öldüğü bilgisi de verildi.

kobane-harita.jpg

SAVAŞ 3. AYINI BİTİRDİ

IŞİD, 14 Eylül’de Kobani kentine saldırılara başlamıştı. Binlerce Kobanili Kürt, saldırılardan kaçıp Urfa’nın Suruç ilçesine sığınmıştı. Koalisyona ait savaş uçakları, 28 Eylül’den bu yana Kobani’deki IŞİD unsurlarını bombalıyor.

31 Ekim’de Kürdistan Peşmerge Güçleri’nden 150 kişilik birlik, ağır silahlarla Kobani’ye girmişti. 2 Aralık’ta görev değişimi yapan peşmerge, ikinci bir 150 kişilik birlikle Kobani’de savaşmaya başlamıştı.

Kobani’de IŞİD’le savaşı, bugün 3. ayını durdurdu.


IŞİD'İ ESAD BESLİYOR

Özgür Suriye Ordusu Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü Rami el-Delati, IŞİD’e saldırmanın Esad rejiminin ayakta kalmasını yardımcı olduğunu belirtti.

Esad rejimi ile IŞİD arasında işbirliği olduğunu söyleyen Delati, “IŞİD hala Esad’in kontrolündeki petrolden istifade ediyor. Esad bu vesileyle IŞİD’e yüzlerce milyon dolar veriyor” dedi.

rami̇-el-delati̇.jpg
KOBANİ'DE 15 ASKERİMİZ ŞEHİT

İstanbul’da yaşayan Rami El Delati, Suriye’deki iç savaş hakkında şunları söyledi;

-Kobani’de Tuğgeneral Abdülcebar El Igedi komutanlığındaki bir güç IŞİD’e karşı savaşıyor.Biz Kobani’deki savaşa kaltılmakla cesur bir karar verdik. Kobani daha önce Suriye rejiminin müttefikiydi. Biz, Kobani’nin Suriye’nin bir parçası olduğunu ve onu korumamız gerektiğine inandığımız için ordayız. Kobani’de 15 askerimiz şehit düştü.

BAKAN AÇIKLADI : IŞİD BİZDEN ÇOK PARA VERİYOR

Irak Maliye Bakanı Hoşyar Zebari, IŞİD'in “yeryüzündeki en zengin terör örgütü'” olduğunu söyleyerek, "Savaşçılarına bizim askerlerimize ödediğimizden daha çok para ödüyorlar" dedi.

Katar merkezli Al Jazeera televizyonuna konuşan Irak Maliye Bakanı Hoşyar Zebari, örgütün savaşçılarına yüksek ücretler ödediğini söyledi.

“IŞİD’in yeryüzünün en zengin terör örgütü olduğunu” belirten Zebari, örgütün gelirini fidye, petrol kaçakçılığı ve el koyduğu bankalar gibi farklı kaynaklardan edindiğini söyledi.

Zabari, "Musul'da, Tikrit'te ve diğer birçok yerde milyonlarca doları, trilyonlarca dinarı kontrol ediyorlar" dedi.

MAAŞ VERİYORLAR

Örgütün kendi vergilendirme sistemi olduğunu da vurgulayan Zebari, IŞİD'in muazzam mali kaynaklara sahip olduğunu, hatta bünyesindeki savaşçılara Irak’ın askerlere verdiği maaştan daha fazlasını verdiğini belirtti.