BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,93
ALTIN 2.435,41
HABER /  GÜNCEL

Kobani eylemlerinde ölenlerin sayısı 35'e yükseldi

7 Ekim'de Kobani eylemleriyle başlayan ve güneydoğu illerinde karşıt görüşlü grupların çatışmalarına sahne olan şiddet olaylarında ölenlerin sayısı 35'e yükseldi. Bingölde 2 polis memuru vurularak öldürüldü, Gaziantep'te 4 kişi hayatını kaybetti.

Abone ol

7 Ekim'de Kobani eylemleriyle başlayan ve güneydoğu illerinde karşıt görüşlü grupların çatışmalarına sahne olan şiddet olaylarında ölenlerin sayısı 35'e yükseldi.

Bingöl'de Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) karşıtı gösteriler sırasında zarar gören işyerlerinde incelemede bulunan iki polis memuru silahlı kişilerce vurularak öldürüldü. Zanlılardan 4'ü daha sonra Jamdarma ile girdikleri çatışmada öldü. Olaylarla ilgili iki kişi tutuklandı.

İşyerlerinde inceleme yapan Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin ve koruma ekibinden Komiser Hüseyin Hatipoğlu'nun silahlı saldırılar sonucunda hayatını kaybettiği belirtildi.

Olayın 21:30'da yaşandığı bilgisini geçen Doğan Haber Ajansı DHA, bir otomobilden otomatik silahlarla açılan ateş sonucu polislerin öldüğünü ve İl Emniyet Müdürü Atalay Ürker ile koruma polisi Uğur Atlı'nın da yaralandığını belirtti.

Yaralanan İl Emniyet Müdürü Ürker'in Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı ve hayati tehlikesinin devam ettiği ifade ediliyor.

Silahlı saldırı sonrası geniş çaplı operasyon başlatan Bingöl Emniyeti, kentin giriş ve çıkış noktalarını kontrol altına aldı.

Saldırıyı gerçekleştiren sanılan şüphelilerin 2 otomobille Genç ilçesi yönüne kaçtığı belirlendi.Polis ihbarı üzerine harekete geçen Jandarma Özel Harekat Timleri yol üzerinde kontrol noktası oluşturdu.

Şüphelilerin bulunduğu araçların Jandarmanın 'dur' ihtarına karşın araçlardan ateş açıldığını belirten DHA, jandarmanın da karşılık verdiğini ve çatışmada araçlardaki 4 kişinin vurularak öldürüldüğünü söyledi. Araçlardaki iki kişi ise tutuklandı.

Gaziantep'te 4 ölü, 20 yaralı

Gaziantep'te ise toplanan grup ile karşıt görüşlü kişiler arasında silahlı çatışma çıktı. Birçok noktada tabanca ile tüfeklerin de kullanıldığı olaylarda 4 kişinin öldüğü, 1'i polis 20'nin üzerinde de yaralıolduğu belirtiliyor.

Ölen 4 kişinin cesedi, otopsi için morglara alındı. Gaziantep'te iki Barış ve Demokrasi Partisi ilçe başkanlığı binasının da ateşe verildiği ifade ediliyor. Şehirde güvenlik önlemleri artırılmış durumda.

Mardin'de Jandarma ve göstericiler çatıştı

Mardin'de ise önceki gün IŞİD'in Kobani saldırılarına karşı düzenlenen protestolarda ölen iki kişinin cenaze töreni sonrası olaylar çıktı.

Taziyeden döndüğü belirtilen bir grubun Dargeçit İlçe Jandarma Komutanlığı’na el yapamı patlayıcı attığı belirtildi.

Jandarmanın ateş açarak karşılık vermesi sonucunda 27 yaşındaki Abdülkerim Seyhan'ın olay yerinde öldüğü, 6 kişinin de yaralandığı belirtildi. Nusaybin'de çıkan olaylarda ise askerin ateş açması sonucunda 4 kişi yaralandı.

Mardin’in Dargeçit İlçesi’nde önceki gün IŞİD’i protesto eylemleri sırasında çıkan olaylarda 18 yaşındaki Sinan Toprak ile 29 yaşındaki Bilal Gezer, hayatını kaybetmişti.

Erdoğan Karadeniz turuna başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise, Gğneydoğu illerinde silahlı çatışmalar yaşanırken Karadeniz turuna Trabzon'dan başladı. Trabzon havalimanının çıkışında kısa bir konuşma yapan Erdoğan, "Özellikle bölgemizde meydana gelen bu son hadiseler tabii ki bu bayramımıza gölge düşürdü" dedi.

Erdoğan sözlerine "Bunları aşacağız inşallah. Bu milletin, birliğini, beraberliğini, kardeşliğini, Allah'ın izniyle, kimse bozamayacaktır. Bundan hiç endişeniz olmasın" diyerek devam etti.

Erdoğan'ın bugün Trabzon'da bir konuşma yapması bekleniyor.