BIST 9.525
DOLAR 32,50
EURO 34,77
ALTIN 2.488,56
HABER /  GÜNCEL

Kobani bahane Kürt siyasetçilerin amacı başka!

Kobani'deki IŞİD saldırılarını ve Türkiye'de çıkan Kobani olaylarını bugünkü köşesine taşıyan Sabah yazarı Mehmet Barlas HDP'lileri hedef aldı.

Abone ol

Sabah gazetesinin önde gelen yazarlarından Mehmet Barlas, Kandil ve HDP'nin Kobani olaylarını bahane ederek Abdullah Öcalan'ı devre dışı bırakmak istediklerini yazdı.

"Savaş lobisinin asıl amacı Öcalan'ı devredışı bırakmak" başlıklı bugünkü yazısında Barlas, HDP Başkanvekili Pervin Buldan'ın "Kobani düşerse çözüm süreci biter" açıklamasını eleştirdi.

Öcalan'ın pozisyonu konusunda kendisiyle aynı fikirde olduğunu söylediği Akşam yazarı Kurtuluş Tayiz'in köşesinden de alıntılar yapan Mehmet Barlas, Öcalan'ın durumun farkında olduğunu yazdı. 

İşte Mehmet Barlas'ın bugunkü yazısından satırbaşları...

"....

Süreç bitermiş...

Ama kendilerini Kürtlerin temsilcisi olarak gören siyasetçilerin de "Barış Süreci"ni her fırsatta sabote etmeye çalışmaları, anlaşılacak şey değil. Son olarak HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan da "Kobani düşerse çözüm süreci de biter" diye açıklama yapmış.
Keşke söylemini daha ileri taşısaydı bu hanım...

Mesela deseydi ki...

Türkiye Cumhuriyeti, elde edilen hakları geri almalıdır. Öcalan'la diyalogun yasak olduğu 1999'lara geri dönülmelidir. Kürtçe yasaklanmalı, HDP Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılmalıdır. TBMM'deki Kürt kökenli milletvekilleri Leyla Zana gibi hapse atılmalıdır. Diyarbakır'da Barzani'li, Şivan Perwer'li barış şenlikleri yapılamamalıdır. PKK tekrar terör eylemlerini başlatmalıdır. Bu şekilde Çözüm Süreci iyice bitirilmiş olur...

KURTULUŞ TAYİZ'İN GÖZLEMİ

Acaba Barış Süreci'ni sabote etmeye çalışan ve her vesile ile "Süreç bitti" demeyi deneyen bu Kürt siyasetçiler, Akşam'da Kurtuluş Tayiz'in köşesinde seslendirdiği kuşkuları mı doğruluyorlar?
Şöyle yazmış Kurtuluş Tayiz...

Kandil ve HDP için barışı gözden çıkarmak o kadar zor değil. Zaten sürece biraz zoraki katıldılar; karşılaştıkları her zorlukta barışı tartışmaya açtılar, konuşmaya hep "önderlik istiyor, yoksa biz..." diyerek başladılar ve ilk günden beri barışa pek de gönüllü olmadıklarının altını çizdiler. Son olarak Selahattin Demirtaş'ın girişimiyle HDP, şehirleri yangın yerine çevirmesi için tabanına çağrı yaptı.

ÖCALAN İŞİN FARKINDA

"- Meselenin Kobani olmadığı çok açık; amaç, Kobani üzerinden Öcalan'ı devre dışı bırakmak. Kürt hareketi bunun ne kadar farkında bilemiyorum; ama Kobani üzerinden Öcalan'ın bile önüne geçemeyeceği bir savaş fırtınası çıkarmak istiyorlar. Bundan sonuç alabileceklerini sanmıyorum. Öcalan, savaş lobisinden daha deneyimli biri ve bu fırtınanın arkasında onların olduğunu biliyor."

Gezi'yi, 17 Aralık darbesini atlatan bir Türkiye ve barışta kararlı olan bir hükümet var. Savaş lobisi bu kez iç savaş çıkarmayı başaramayacak ve sadece Öcalan'ın verdiği tarihlerle oyalanmak zorunda kalacaktır."