BIST 10.209
DOLAR 32,42
EURO 34,81
ALTIN 2.400,31
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Koalisyon müzakere tarihi belli oldu!

AK Parti MHP koalisyon görüşmesi 17 Ağustos Pazartesi günü gerçekleşecek. Başbakan Davutoğlu ile MHP lideri Bahçeli Meclis'te bir araya gelecek.

Abone ol

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile MHP lideri Devlet Bahçeli arasındaki koalisyon görüşmesi 17 Ağustos Pazartesi günü saat 14.00'te Meclis'te gerçekleşecek.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AK Parti ile yapılacak koalisyon görüşmeleriyle ilgili olarak partisinin Merkez Yürütme Kurulu'nu yarın 14.00'te Genel Merkez'de toplayacak.

"AZINLIK VEYA SEÇİM HÜKÜMETİNE DESTEK VERMEYECEĞİZ"

MHP Genel Başkanı Semih Yalçın, görüşmede AK Parti'nin Meclis'i olağanüstü toplantıya çağırarak mevcut hükümetle seçime gidilmesi önerisini sunmasının beklendiğinin ifade edilmesi üzerine MHP'nin bu niyete "Evet" demeyeceğini, azınlık hükümeti ya da seçim hükümetine destek vermeyeceğini belirtmişti. MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, parti genel merkezinde gazetecilerle sohbet etti. Liderler arasındaki görüşmenin ne zaman olacağına ilişkin soruya Yalçın, "Net bir tarih belli değil, ancak 17 Ağustos Pazartesi günü görüşme yapılabilir" yanıtını vermişti.

ak-parti-mhp-görüşmesi-tarih-belli-oldu-mu.jpg

"HDP'NİN HER AN DESTEKLEMESİ MÜMKÜN"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, "Mevcut hükümetle seçime gidilebileceği" yönündeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine Yalçın, "Bizim söylemek istediğimiz, seçime götürebilirler ama benim desteğimle değil. Beni kullanarak değil. Benden bir şey bekleyerek değil" ifadesini kullandı. Yalçın, "Neden sadece MHP desteklesin diye uğraşıyorsunuz. AKP bir azınlık hükümeti olarak HDP tarafından da her an desteklenmesi mümkün" değerlendirmesinde bulundu.