BIST 10.562
DOLAR 32,25
EURO 35,00
ALTIN 2.475,99
HABER /  DÜNYA

KKTC’den eylemlere destek

İstanbul Taksim’de yapılan gösterilere KKTC’den de destek geldi. <br/>KKTC’de dün akşam başlayan eylemler bu akşam da devam etti. Sosyal pay...

Abone ol

İstanbul Taksim’de yapılan gösterilere KKTC’den de destek geldi.
KKTC’de dün akşam başlayan eylemler bu akşam da devam etti. Sosyal paylaşım sitelerinden örgütlenen Kıbrıslı Türkler; Lefkoşa ,Girne ve Gazimagosa ‘da toplanarak İstanbul’daki polis müdahalesine tepki gösterdi.
Başkent Lefkoşa’da Kuğulu Park’ta toplanan göstericiler, Türkiye Büyükelçiliğine yürüdü. Sloganlar atan ve Atatürk posterleri taşıyan göstericilere polis müdahale etmedi. Görevli polislerin de cop taşımadığı gözlemlendi. Büyükelçilik önüne gelen göstericiler, daha sonra dağıldı. Girne ve Gazimagosa’da da benzer destek gösterileri yapıldı.

AÇIKLAMALAR
Olaylarla ilgili konuşan Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Sekreteri Asım Akansoy, “Resmi otoritenin, halka neredeyse savaş açması, akıl alır ve kabul edilir değildir” dedi. Akansoy, polisin müdahalesini de kınadı.
Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası Başkanı Tahir Gökçebel ise, yaptığı yazılı açıklamada AK Parti hükümetini eleştirdi. Gökçebel, “Taksim’de kendi parkına sahip çıkanlara saldıran anlayışın halkın temsilcisi olmaktan uzaklaştığını” söyledi.
Toparlanıyoruz Hareketi de, İstanbul Taksim Gezi Parkı’nda yaşananların kabul edilemez olduğunu belirtti. Toparlanıyoruz Merkez Ofisi imzasıyla yapılan açıklamada, “kentine ve değerlerine sahip çıkanlara karşı orantısız güç kullanımının” herkesi endişelendirdiği kaydedilerek, şiddetin çözüm olamayacağı vurgulandı.
(İHA)