BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 34,98
ALTIN 2.511,74
HABER /  DÜNYA

KKTC'den Avrupa'ya Rum tepkisi!

KKTC Başbakanı İrsen Küçük, Rus kesiminin dönem başkanlığına tepki gösterdi.

Abone ol
KKTC Başbakanı İrsen Küçük, Kıbrıs Rum Kesimi'nin 1 Temmuz'dan itibaren bölünmüş bir adanın sözde tüm temsilcisi olarak Avrupa Birliği (AB) Dönem Başkanlığı görevini üstlenecek olmasının üzüntü verici olduğunu söyledi.

Küçük, "Temennim odur ki, 6 aylık Rum Dönem Başkanlığı süresince diğer AB ülkeleri, birliğin bölünmüş bir ülke tarafından temsil edildiği gerçeğinin farkına varır." dedi.

Küçük, 9 Mayıs Avrupa Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, Avrupa'da barış, istikrar, demokrasi, işbirliği ve refah gibi değerlerin oluşmasını ve gelişmesini sağlayan AB projesinin temelinin atıldığı gün olarak kutlanan 9 Mayıs'ın, Kıbrıs sorununun kapsamlı bir çözüme kavuşamamasından dolayı KKTC'de yine buruk geçtiğini belirtti.

Küçük, AB'nin ortaya koyduğu değerlerin gelişiminin çok kolay olmadığına işaret etti. Yarım asırlık tarihi boyunca AB'nin, vatandaşlarının güvenliğini, sağlığını ve refahını sağlayacak standartlar geliştirdiğine değinen Küçük, üye ülkelerin bu standart ve kriterleri yakalaması için gerekli yasal ve idari yapıların oluşturulduğunu belirtti. Başbakan Küçük, "İşte bu sebeptendir ki hükümetimiz, AB projesine her zaman destek belirtmiş ve Kıbrıs Türk halkının diğer Avrupalı halkların bulunduğu seviyeye erişebilmesi için gerekli reform çalışmalarını hızlandırmıştır." dedi.