BIST 10.151
DOLAR 32,25
EURO 34,78
ALTIN 2.407,83
HABER /  GÜNCEL

KKTC Başbakanı'ndan Lopez açıklaması!

KKTC Başbakanı İrsen Küçük, Rum tarafının Lopez'in KKTC'ye gelişine bile tahammül edemediğini söyledi.

Abone ol

KKTC Başbakanı İrsen Küçük, Lopez'in KKTC'ye gelişine bile tahammül edemeyen ve bunu engelleyen zihniyetin, Ada'da çözüm konusunda da samimi olamayacağını söyledi. Küçük'e göre, Rum Yönetimi Lideri Hristofyas, çözümü sobote eden isim.


Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), 20 Temmuz'da Barış Harekatı'nın 36'ncı yıldönümünü kutladı. AKŞAM'ın sorularını yanıtlayan KKTC Başbakanı İrsen Küçük, Ada'daki sorunların çözümünde değişen pek bir şey olmadığını belirterek, görüşmelerde mesafe alınamamasından, Rum Yönetimi Lideri Dimitris Hristofyas'ı sorumlu tuttu. İşte Küçük'ten çarpıcı mesajlar: 

Rumlarla görüşme süreci zoraki sürdürülüyormuş havası var. Sorun nereden kaynaklanıyor?

Rum tarafının tavrı muammaya dönüştü. Siz eğer masaya samimiyetle oturmazsanız, ilerleme kaydetmeniz mümkün değildir. Biz Rum tarafının samimiyetine inanmıyoruz. Hristofyas 'Ben taktik gereği masadayım' diyor. Açılışını yaptığımız otel için birçok sanatçı davet edilmiş. Düşünün, ABD'li bir sanatçının (Jennifer Lopez) getirilmesine dahi tahammül edemeyen, ona yönelik her türlü girişimi yaparak caydıran bir zihniyetin masa başında samimi olduğunu söylemek mümkün müdür? '

Ambargonun kaldırılması ihtimali var mı? AB ve BM'den ne bekliyorsunuz?

2004 yılındaki Annan Planı'nda çok sözler verildi. Bu plana 'Hayır' diyenlerin cezalandırılacağı, 'Evet' diyenin ödüllendirileceği apaçık söylenmişti.
Maalesef tam tersi gerçekleşti. Cezalandırılan taraf yine biz olduk. Söz verilen yardımlar yapılmadı, Çifte standart aynen devam ediyor. Zaten, Güney'in tek taraflı AB'ye alınması büyük hataydı. Gelseler, buradaki düzenin bütün çarklarıyla bir devlet düzeni olduğunu görecekler.

TÜRK DÜNYASINA AÇIK ÇAĞRI

Türkiye dışındaki Türk devletlerinin de KKTC'yi tanımadığını görüyoruz. Bu engel neden aşılamıyor?

Maalesef Türk dünyası, hem bizimle hem Türkiye ile ikili ilişkilerde gayet dostane. Ancak gereken desteği biz gibi anavatanımıza da vermiş değiller. Madem ki kardeşiz, bizi tanımaları gerektiği inancındayız. Ancak daha Türkiye'deki PKK'nın bile bir terörist örgüt olduğunu kabul etmiş değillerdir. Bizleri daha iyi tanımaları, haklı davalarımızı daha iyi anlamaları lazım.