BIST 10.209
DOLAR 32,40
EURO 34,82
ALTIN 2.402,30
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kız yurdunda tecavüz skandalı

16 yaşında... Rehabilitasyon merkezinden kaçtı... 20 kişinin tecavüzüne uğradığı iddia edildi... Sanıklar arasında da bakın kimler var?

Abone ol

Antalya'da rehabilitasyon merkezinden kaçan 16 yaşındaki kıza aralarında eski bir il genel meclis üyesi, 5 muhtar ile bir ilköğretim okulu müdürünün de bulunduğu 20 kişinin tecavüz ettiği iddia edildi.

Edinilen bilgiye göre, Antalya'da bulunan Kız İlk Adım Rehabilitasyon Merkezi'nden yaklaşık 25 gün önce kaçarak Elmalı ilçesine giden Şerife Ç. (16), sokakta tanıştığı 3 kişinin tecavüzüne uğradı. Tecavüzcü 3 kişi, tehdit ederek alıkoydukları Şerife Ç'yi başka erkeklere de pazarlamaya başladı. Elmalı'da bir evde tutulan Şerife Ç., iki gün önce kaçarak polise sığındı ve başından geçenleri anlattı. Polis, kaldığı yurtlardan sık sık kaçan Şerife Ç'nin söylediklerinden yola çıkarak 3 kişiyi yakaladı.

Sorgulanan zanlılar, Şerife Ç. ile cinsel ilişkiye giren 20 kişinin ismini polise verdi. Aralarında eski İl Genel Meclis üyesi bir kişi, 5 köy muhtarı ile bir ilköğretim okulu müdürünün de bulunduğu 17 kişi gözaltına alınırken, isimleri belirlenen 3 kişinin ise yakalanması için çalışma başlatıldı. Emniyetteki sorguları tamamlanan zanlılardan 15'i sevk edildikleri cumhuriyet savcılığı tarafından, diğer 2 kişi ise nöbetçi mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

Kaldığı merkezden bugüne kadar 13 kez kaçan Şerife Ç'nin yine aynı merkeze teslim edildiği öğrenildi.