BIST 9.727
DOLAR 32,51
EURO 34,77
ALTIN 2.424,73
HABER /  DÜNYA

Kız öğrencilere bombalı saldırı: En az 23 ölü

Pakistan’da kız öğrencilerin okuduğu bir üniversitede yer alan otobüse gerçekleştirilen bombalı saldırıda araların da kız öğrencilerin de bu...

Abone ol

Pakistan’da kız öğrencilerin okuduğu bir üniversitede yer alan otobüse gerçekleştirilen bombalı saldırıda araların da kız öğrencilerin de bulunduğu en az 23 kişi hayatını kaybetti.
Pakistan’ın batısında yer alan Quetta kentinde kız öğrencilerin okuduğu bir üniversitede yer alan otobüse gerçekleştirilen bombalı saldırıda aralarında kız öğrencilerin de bulunduğu en az 23 kişi hayatını kaybetti.
Yetkililer saldırı sonucu onlarca kişinin yaralandığını belirtirken hastane yetkilileri bazı yaralıların durumunun ciddi olduğunu ifade etti. Polis Şefi Zubair Mahmood konuyla ilgili yaptığı açıklamada kazanın otobüse yerleştirilen bir bomba nedeniyle gerçekleştiğini ifade etti. Yetkililer ayrıca patlama sonrası silahlı saldırganların yaralıların kaldırıldığı hastaneye saldırı düzenlediği ve 35 kişiyi rehin aldığı belirtildi. Bu saldırıda belediye çalışanlarından üst düzey bir yetkilinin hayatını kaybettiği kaydedilirken saldırılarda roket kullanıldığı ifade edildi. Saldırı sonrası askeri güçlerle saldırganların çatışmaya girdiği ve militanların çatışma sırasında bomba kullandığı belirtildi. Polis yetkilileri çatışmanın 4 saat sürdüğünü ifade ederken çatışma sonrası 4 saldırganın öldürüldüğü ifade edildi. İçişleri Bakanı Chaudhry Nisar hastaneye yapılan saldırı sonrası rehine alınan 35 kişinin kurtarıldığını ifade ederken Enformasyon Bakanı Pervez Resheed ise açıklamasında Federal Hükümetin Eyalet Hükümetine tam destek sağlayacağını belirtti.
Belucistan eyaletinin başkenti olan Quetta son aylarda artan şiddet olaylarına maruz kalmakta. Yetkililer bu tür saldırıların ayrılıkçılar ve kadınların eğitim almasına karşı çıkan bir takım muhafazakar kesim tarafından yapıldığını belirtti.
(İHA)