BIST 9.438
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.497,76
HABER /  EKONOMİ

Tur operatörlerinin 'Gezi' oyunu

Gezi Parkı olayları turizm sektörünü etkilmedi. Fakat tur operatörleri başka konuşuyor.

Abone ol

Gezi Parkı’nda süren protesto eylemlernden şimdiye kadar önemli derecede herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmayan turizmin başkenti Antalya’ya turist getiren tur operatörleri, ‘talebi canlandırmak’ adına yüzde 25’lik indirim için otellere baskı yapmaya başladı. Bunun 5 yıllık kazanımlarına denk geldiğine dikkat çeken otelciler de gelecek ay başlayacak 2014 yılı tatil kontrat döneminde indirim yapmamak için direniyorlar.

"ACELE HAREKET ETMEMEK GEREKİYOR"

Habertürk'te yer alan Ünsal Ereke'nin haberinde, Antalya’daki tatil rezervasyonlarında şu ana kadar herhangi bir iptalin söz konusu olmadığına dikkat çeken Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık'ın, “Ancak yaz ortasındaki son dakika satışlarının başka ülkelere kaydığı yönünde bilgiler alıyoruz. Şu andaki mevcut durumda otelci arkadaşlarımıza paniklememelerini söylüyoruz. Fiyat indirimi için çok acele hareket etmemek gerekiyor” ifadeleri yer alıyor.

Ayık ayrıca, 2014 yılı kontratları için indirim taleplerinin yüzde 20 hatta yüzde 25 seviyelerine ulaştığını dile getirerek, “Türkiye ucuz turizm ülkesi olmamalı” dedi.