BIST 10.248
DOLAR 32,24
EURO 34,69
ALTIN 2.407,25
HABER /  GÜNCEL

Kıyamet Şirince'de değil burada koptu

21 aralık'ta kopacak kıyametten etkilenmeyeceği iddia edilen Şirince'nin aksine asıl kıyameti İstanbul yaşıyor.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Soğuk hava ve kar yağışı ile güne uyanan İstanbullular, kabus gibi bir gün yaşıyor. Yollar buzlandı, araçlar birbirine girdi, metrobüs yoldan çıktı. Asırlık çınarlar yerinden söküldü.

Bugüne kadar ciddi bir soğukla karşılaşmayan mega kent, kutup soğuklarını aratmayan bir havayla karşılaştı. Kentin birçok noktasında kar yağışı etkili olurken, ulaşım olumsuz yönde etkilendi.

ŞİRİNCE ŞU ANDA NASIL?

Meteoroloji'nin tahminlerine göre Şirince'de bugün ve 21 Aralık'ta yağış görülmüyor. Parçalı bulutlu geçmesi beklenen kasabada herkes halinden memnun. Esnaf ilgiyi paraya çevirmenin tatlı telaşı içinde. Gelen turistlerin çoğunluğu kıyametin kopacağından değil merak, heyecan ve eğlence için ilçeye akın ediyor. Adı gibi Şirin beldede herşey kıyamete uyarlanmı durumda.

Peki ya İstanbul nasıl? Kıyamete bir gün kala İstanbul, alışıla gelen kış manzaralarından birisini yaşıyor. Ani bastıran kar yağışı ve tipi hayatı felç etmiş durumda. İşlerine gitmek isteyen İstanbullular yollarda zor anlar yaşadı. 

METROBÜSTE KAR YOĞUNLUĞU

Özel araçlarıyla çıkamayan İstanbulluların da eklenmesiyle Metrobüs durakları doldu taştı. Metrobüsler ana duraklarda tıka basa dolarken ara duraklarda bekleyen yolcular mağdur oldu. Tamamen dolu metrobüslere binemeyen vatandaşlar dakikalarca beklemek zorunda kaldı.

ASIRLIK ÇINAR DEVRİLDİ

İstanbul'da gece saatlerinden başlayan ve ilerleyen saatlerde saatteki hızı zaman zaman 60 km'ye yaklaşan rüzgar, ağaçların ve direklerin devrilmesine, reklam afişlerinin uçmasına neden oldu. Taksim Yayalaştırma projesi için yapılan alt geçit şantiyesinin çevreleyen tahta bariyerler devrildi. Karaağaç Caddesi üzerindeki Halıcıoğlu Askerlik Şubesi'nin bahçesindeki asırlık çınar ise rüzgarın şiddetine dayanamayarak devrildi.

KÖPRÜDE KAZA

Boğaziçi köprüsünde buzlanma nedeniyle 13 aracın karıştığı zincirleme trafik kazası meydana geldi. Kazanın ardından köprü saat 06.00 sıralarında trafiğe kapatıldı. Araç kaldırma ve tuzlama çalışmasının ardından köprü 1 saat sonra yeniden trafiğe açıldı. Her iki köprüde de trafik yoğunluğu had safhada.

TEM'DE ZİNCİRLEME KAZA

TEM Otoyolu Esenyurt mevkiinde buzlanma nedeniyle, 1 kamyon ve 4 TIR'ın karıştığı zincirleme trafik kazası meydana geldi. Kaza nedeniyle tek şeritten verilen yolda uzun araç kuyrukları oluştu.

METROBÜS YOLDAN ÇIKTI

Avcılar - Zincirlikuyu seferini yapan metrobüs, Okmeydanı mevkiinde yoldan çıktı. E-5'in orta şerine kadar ilerleyen metrobüs güçlükle durdu. Olay yerine çok sayıda ambulans sevkedildi.

KAZALAR

Kentte meydana gelen kazalar ise şöyle belirtildi:

10:25 S.Yolu Yenikapı-Samatya yönü Trafik Kazası!

10:20 Basın Ekspres Güneşli-Kuyumcukent Yönü Maddi Hasarlı Trafik Kazası

09:40 D100 Merter-Cevizlibağ istikameti araç arızası

07:20 TEM Bahçeşehir-Hadımköy Yönü Trafik Kazası!

10:07 D100 Haramidere Kav.-Beylikdüzü Yönü Araç Arızası

09:40 D100 Merter-Cevizlibağ istikameti araç arızası

10:20 Tem FSM Avrupa-Anadolu Yönü Araç Arızası

09:25 D100 Hürriyet Tepesi-Mecidiyeköy Yönü araç arızası

09:34 Tem Akşemsettin Viy.-Metris Yönü Zincirleme Trafik Kazası

09:05 Büyükdere Cad. Maslak-Hacıosman Yönü Maddi Hasarlı Trafik Kazası

09:00 D100 Hürriyet Tepesi-Çağlayan Yönü Zincirleme Trafik Kazası

08:50 D100 Küçükçekmece-Hacışerif Yönü Araç Arızası

07:40 Tem Kavacık-FSM Yönü Maddi Hasarlı Trafik Kazası

08:50 D100 Pendik Tersane Kav.-Tuzla Kavşak Yönü araç arızası

08:00 Tem Mehmetçik Vakfı-Kurtköy Kavşak Yönü Maddi Hasarlı Trafik Kazası

07:55 D100 Şirinevler-Çobançeşme yönünde kalan araç

09:22 Tem Sultanbeyli -Kurtköy Kavşak Yönü Maddi Hasarlı Trafik Kazası

06:00 D100 Boğaziçi Köp. Avp-Anadolu Yönü Yaralanmalı Trafik Kazası