BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,90
ALTIN 2.437,62
HABER /  GÜNCEL

Kısacık kollarıyla madalyayı kaptı

Kollarından biri 30 diğeri 20 santim ama o hayatta azmin örneği oldu. Tekvandoda dünya şampiyonasında madalyayı kaptı

Abone ol

Konya'da kolları 20 ve 30 santim olan Yaşar Sami Gökbaba, ailesi istememesine rağmen başladığı tekvandoda, 1. Dünya Para-Tekvando Şampiyonası'nda üçüncü oldu.

Evli ve bir çocuk babası Yaşar Sami Gökbaba (23), doğuştan kollarının kısa olduğunu, sol kolunun 30, sağ kolunun ise 20 santim olduğunu söyledi.

Bu durumu ilk başlarda çok yadırgadığını ve hayatta zaman zaman zorluklar çektiğini belirten Gökbaba, kollarının eksikliğine rağmen hep hayatla barışık olmaya çalıştığını ve bunu da başardığını bildirdi.

14 yaşındayken bir filmde izlediği karakterden çok etkilendiğini ve spor yapmaya karar verdiğini ifade eden Gökbaba, “Ancak bu kararımı aileme söyleyince karşı çıktılar. Çünkü onlar benim başarısız olduğum takdirde rencide olacağımı düşünüyorlardı. Ben kararımdan dönmedim. Bir süre sonra tekvandoyla tanıştım” dedi.

İLK RESMİ MÜSABAKADA DERECE

Tekvandoda kollardan destek alındığını ve genelde ayakların çalıştığını dile getiren Gökbaba, şunları kaydetti: “Ben çok hırslı bir insanım. Kollarımın kısa olmasına rağmen başarılı olacağıma hep inandım. Normal sağlıklı arkadaşlarımla Konya Büyükşehir Belediyespor Kulübü'nde antrenmanlara çıktım. Hocalarım beni hep destekledi. Daha çok çaba sarf ettim. Azerbaycan'da yapılan 1. Dünya Para-Tekvando Şampiyonası'nda heyecanıma yenilerek 3. oldum. Engelliler kategorisinde yapılan bu şampiyonada derece yapmış olmam kendime olan öz güvenimi bir kat daha artırdı.”

İstedikten sonra kendi gibi tüm engelli arkadaşlarının başarılara imza atabileceğini anlatan Gökbaba, şimdiki hedefinin olimpiyatlarda derece yapmak olduğunu sözlerine ekledi.

Konya Büyükşehir Belediyespor Kulübü antrenörlerinden Kürşat Özdemir ise sporcuları Yaşar'ın oldukça başarılı ve azimli olduğunu söyledi.

Yaşar'ın engeliler kategorisinde yapılan şampiyonada derece yapmasının kendilerini çok sevindirdiğini belirten Özdemir, “Onun çalışkan olması bizi çok mutlu ediyor. Çünkü bu sporcumuz ilerde Türkiye'yi çok iyi temsil edebilir. Hedefleri çok büyük” diye konuştu.