BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Kırmızıgül'ün 11 yıllık hayali

Mahsun Kırmızıgül’ün 11 yıllık düşünü gerçekleştirdiği New York’ta Beş Minare filmine yapımcısı da sonuna kadar güveniyor.

Abone ol

Beş yıldır sahneye çıkmayan ve müzik kariyerine ara veren ünlü sanatçı Mahsun Kırmızıgül sinemada Beyaz Melek ve Güneşi Gördüm filmleri ile elde ettiği başarı ile insanların güvenini kazandı.

Yönetmenliğini Mahsun Kırmızıgül’ün yapacağı New York’ta Beş Minare filminin çekim hazırlıkları New York’ta tüm hızı ile devam ediyor. Filmin Amerika’daki çekimlerine katılmak için Haluk Bilginer, Mustafa Sandal ve Engin Altan Düzyatan dün New York’a uçtular.

SÜRPRİZ İSİMLER VAR

Filmin yapımcısı Murat Tokat filmde oynayacak Amerikalı oyuncular için uzun süredir yapılan kast çalışması sonucunun önümüzdeki günlerde netleşeceğini ve bu isimlerin çok sürpriz isimler olacağını belirtti. Öte yandan yapımcı Murat Tokat filmin 12 milyon dolara mâl olacak bütçesi için bankadan kredi aldığını kaydetti. Murat Tokat “Bu kez Beyaz Melek ve Güneşi Gördüm’den daha farklı, daha çarpıcı ve daha büyük bir film ile sinemaseverlerin karşısına çıkacağız. Mahsun ne istediğini iyi bilen bir yönetmen. Açıkçası çok ağır filmler çekerek zoru başarmayı seviyor. Yazdığı senaryolarda tek mekanda, tek şehirde geçen hikayeler yazmıyor ve sevmiyor” dedi.

EN BAŞARILI FİLMİ OLACAK

Yapımcı olarak zorlandığını, krediler alarak büyük riskler aldığını söyleyen Tokat, “Mahsun Kırmızıgül’e milyonlarca insan gibi ben de çok inanıyorum, o yüzden de bu riskleri göze alıyorum. Önceki filmlerinde Mahsun başarıyı yakalayarak milyonlarca insanı kendine hayran bıraktı. Bu film onun en başarılı ve en önemli filmi olacak” dedi.

ÇEKiMLER YENi BAŞLIYOR

Yapımcı Tokat, ‘Türkiye’de insanlar filmi çekip bitirdiğimizi zannediyor. Oysa filmin çekimleri daha başlamadı. Sinemalarda ve internette insanların izlediği teaser filmin sadece kasım ayında çekimleri yapılan yüzde 3’lük bölümünden hazırlanan bir teaser’dı. Filmin asıl çekimleri şimdi başlıyor”dedi. Tokat, kadrodaki sürpriz isimleri önümüzdeki günlerde açıklayacağını ifade etti. New York’ta hazırlıkları 4 haftadır devam eden filmin çekimleri 1 ay sürecek. Senaryosunu Mahsun Kırmızıgül’ün yazdığı ve yönetmenliğini yapacağı filmin çekimleri New York’tan sonra İstanbul, Bitlis ve Konya’da devam edecek