BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,11
HABER /  RAMAZAN

Kırmızı limonata nasıl yapılır? İşte günün iftar menüsü

Ramazan sofraları için bugün serin bir tarif ve yanında mis gibi bir böreğe ne dersiniz. İşte kırmızı limonata ve paçanga böreği tarifi...

Abone ol

Hava sıcaklıkları her gün biraz daha artıyor. Yaz kendini sıcacık göstermeye başladı bile. Buz kalıpları buzullara girdi sürahiler dolaplardaki yerini aldı. İçimizi ferahlatacak bir an olsun bizi serinletecek içecekler ilk tercihlerimiz arasında.

Bu gün iftar masamızın konuğu kırmızı limonata olsun ve yanında harika bir paçanga böreği.

MENÜ

Hanımağa Çorbası
Renkli Erişteli Köfte
Menemen
Paçanga Böreği
Kırmızı Limonata

Kırmızı limonata nasıl yapılır?

Malzemeler

4 su bardağı yıkanmış, dilimlenmiş çilek
1 büyük boy veya 2 küçük boy limon (yıkanmış ve kabuğuyla beraber dilimlenmiş)
3/4 su bardağı organik bal (çileğinizin tatlılığına göre arttırıp azaltabilirsiniz)
4 su bardağı soğuk su
Buz



Yapılışı

Tüm malzemenizi büyük boy blender içine koyuyoruz ve üzerine bir miktar su ekliyoruz. Tamamen çözülene kadar çekiyoruz. Büyük blender yoksa küçük aletinizde de limonları ve çilekleri küçük küçük çekip çekme işlemini gerçekleştirebiliriz
İyice ufaldık tan sonra karışımızı süzgeçle süzüyoruz. Parçacıklı seviyorsanız süzmeyedebilirsiniz. Sürahimize istediğimiz kıvama göre su ekleyip buzları koyuyoruz. 

Çileğimizin tatlığına göre bir miktarda bal ilave ediyoruz. Böylelikle gayet organik bir içecek hazırlamış oluyoruz. 

Biraz buzdolabında bekledikten sonra çok büyük bir keyifle içiyoruz. 

Paçanga Böreği nasıl yapılır?

Malzemeler

2 yufka

1 domates

1 yeşil biber

1 kırmızı biber

 1 tutam maydanoz

100 gr pastırma

150 gr kaşar peyniri

zeytinyağı

Yapılışı

Domatesi, biberleri doğruyoruz ve karıştırma kabına alıyoruz. İçine kaşar peyniri rendeliyoruz. Pastırmayı ince ince doğrayıp karışıma ekliyoruz. Maydanozu da doğruyoruz ve karıştırma kabına koyuyoruz, harmanlıyoruz. Tereyağını tavada eritiyoruz ve zeytinyağıyla karıştırıyoruz.

2 tane yufkayı üstüste seriyoruz. Hepsini 8 üçgen elde edecek şekilde kesiyoruz. Üçgen yufkaların geniş kenarlarına iç harcı paylaştırıyoruz. Kenarlarını katlıyoruz ve rulo şeklinde sarıyoruz. Kızgın yağda kızartıp sıcak olarak servis ediyoruz.

Dilerseniz  Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirebiliriz. Afiyet olsun.