BIST 9.525
DOLAR 32,55
EURO 34,75
ALTIN 2.490,95
HABER /  GÜNCEL

Kırkağaç'ta yürek burkan görüntü

Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde bölge için çok önemli olan Bakırçay'a dökülen asitli su binlerce balığın ölümüne neden oldu. Zehirlenmenin nedeni araştırılırken, suyun bölgedeki tarım arazilerinin sulanmasında da kullanıldığı kaydedildi.

Abone ol

MANİSA'nın Kırkağaç ilçesinde binlerce balık telef oldu. Bakırçay'da kıyıya vuran balıkların ölüm nedeni araştırılırken, bölge halkı ölümlere çaya dökülen asitli zeytin suyunun neden olduğunu ileri sürdü.

Kırağaç'tan gelen görüntü tüyler ürpertti. Dün, Kırkağaç'ta başta tarım arazilerinin sulanmasında kullanılan ve bölgenin önemli tatlı su kaynaklarından Bakınçay'da binlerce balık kıyıya vurdu.

ASİTLİ ZEYTİN SUYU İDDİASI

Bölge halkının tepkisine neden olan balık ölümlerine, Bakırçay'a çevrede sayıları oldukça fazla olan zeytin fabrikalarından dökülen asitli suyun neden olduğu ileri sürüldü. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerinin olay yerine gelerek su numunesi alıp, balıkların ölüm sebebini araştıracağı açıklandı.

BÖLGENİN EN ÖNEMLİ HAVZASI

Bakırçay Ovası, Kırkağaç Ovası'nı da içine alarak doğuya doğru yönelir. Ovanın uzunluğu 80 kilometreye kadar varır. Ovanın genişliği ise Soma'dan başlayarak 4 kilometreyi bulur ve Kırkağaç Ovası'nın tamamını kapsar.

Bölge için en önemli su kaynaklarından biri olan Bakırçay ise bölgede belirtilen havzalardaki tarım arazilerinin sulanmasında kullanılmaktadır.