BIST 10.300
DOLAR 32,27
EURO 34,76
ALTIN 2.408,32
HABER /  DÜNYA

Kirasını ödeyemeyince sokağa atıldı

Siirt’te, 3 çocuk annesi kadın, kirasını ödeyemeyince ev sahibi tarafından kış ortasında sokağa atıldı. <br/>Doğan Mahallesi’nde tek gözlü b...

Abone ol

Siirt’te, 3 çocuk annesi kadın, kirasını ödeyemeyince ev sahibi tarafından kış ortasında sokağa atıldı.
Doğan Mahallesi’nde tek gözlü bir evde yaşayan Feride Önkü (45), 10 yıl önce eşini kaybetti. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) aracılığıyla kuru gıda yardımı ve cüzi nakdi yardımı ile geçinen Önkü, kira, elektrik ve su borcunu ödeyemeyince ev sahibi tarafından evden çıkarıldı. Genç kadın, eşyalarını alarak Yeni Mahalle’de bulunan boş tarlaya yerleşti.
Kış ayında evsiz kaldığını belirten Önkü, “Çok zor şartlarda yaşıyorum. Eşimi 10 yıl önce kaybettim. Biri askerde 3 çocuğumla zor şartlar altında bugüne geldik. Vakıf tarafından çeşitli tarihlerde kuru gıda ve nakdi yardımı yapıldı, ancak bize yetmiyordu. Oğlum askere gidince çalışanımız kalmadı, ev sahibi kira, su ve elektrik borcunu ödeyemediğimiz için bizi çıkardı. Siirt’te başka bir tanıdığımız olmadığından bir yerlere de gidemedik. Gelirimiz olmadığı için başka bir ev de tutamayınca mecburen eşyalarımla birlikte boş bir arsaya yerleştik. 2 kızımı il dışında ki akrabalarımın yanına gönderdim. Komşuların gönderdiği sıcak yemeklerle hayatımı idame ediyorum. Yetkililerden destek bekliyorum” şeklinde konuştu.
Eşyalarını yağmurdan korumak için naylon örtüyle kapatan genç kadın, üşümemek için için de ateş yaktı. Tek başına sokakta kaldığı için korktuğunu belirten Feride Önkü’ye akşam saatlerinde komşular tarafından yemek verildiğini de sözlerine ekledi.
(İHA)