BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,83
ALTIN 2.429,91
HABER /  DÜNYA

Kimyasal silahlar imha ediliyor

Kimyasal Silahları Yasaklama Örgütü’nden (OPCW) bir grup silahsızlanma denetçisi, Suriye’deki kimyasal silahların imhasına başladı. <br/>Ağu...

Abone ol

Kimyasal Silahları Yasaklama Örgütü’nden (OPCW) bir grup silahsızlanma denetçisi, Suriye’deki kimyasal silahların imhasına başladı.
Ağustos ayında Şam’ın Guta banliyösünde gerçekleşen kimyasal saldırıdan sonra, Birleşmiş Milletlerin aldığı karar uyarınca, ülkedeki kimyasal silahlar imha ediliyor. İsminin açıklanmasını istemeyen bir OPCW görevlisi, iş makineleri kullanılarak füze başlıkları, kimyasal bombalar, taşınabilir ve sabit karıştırma ve doldurma birimlerinin imhasına başlandığını ifade etti.
Suriye hükümetinin açıklamasına göre, kimyasal silahlar 19 farklı tesiste bulunuyor. Bu tesislerin bazıları, iç savaşın halen devam ettiği bölgelerde yer alıyor. Suriye’de 1,000 tondan fazla sarin gazı ve sülfür hardal içeren kimyasal silahlar bulunduğu tahmin ediliyor.
BM kararında esas alınan ABD ve Rusya arasındaki çerçeve anlaşmaya göre, Suriye, 2014 yılının ortalarına kadar kimyasal silahlardan arındırılacak.
(İHA)