BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Kimse Yok mu Haitide mahalle kurdu

Kimse Yok Mu Derneği, Haiti'de deprem sonrası Port-au-Prince'de bir Türk mahallesi kuruyor.

Abone ol

Dernekten yapılan açıklamada, depremde 112 bin 266 kişinin öldüğü, 194 bin insanın ise yaralı olduğunun ifade edildiği belirtildi.

Çok sayıda insanın evsiz kaldığı kaydedilen açıklamada, halkın acil ihtiyaçlarının gıda, su, ilaç ve barınma olduğu ifade edildi.

Derneğin, Haiti'de bulunan 5 kişilik yardım ekibinin gönüllüleriyle beraber başkent Port-au-Prince'de kurduğu aşevinde her gün 1600 depremzedeye sıcak yemek dağıttığı bildirilen açıklamada, depremzedelere yardım etmek isteyenlerin ''5777''ye bir mesaj atarak bir Haitili'nin 2 günlük yemek ihtiyacını karşılayabildiği vurgulandı.

Depremde evleri yıkılan ailelerin barınma ihtiyacını karşılamak için dernek gönüllüsü mimarlar tarafından prefabrik evlerden oluşan bir Türk mahallesinin kurulma çalışmasının başladığı belirtilen açıklamada, mahallenin, halkın tüm ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde oluşturulacağı kaydedildi.

Mahallede yapılacak her bir prefabrik evin maliyetinin yaklaşık 12 bin dolar olduğuna işaret edilen açıklamada, dernek gönüllüsü 4 doktor ve 3 sağlık personelinin de ileri tarihlerde Haiti'ye gideceği belirtildi.

Ekibin, beraberinde 130 koliden oluşan yaklaşık 1 ton civarındaki ilaçla gideceği ifade edilen açıklamada, depremde başkent Port-au-Prince'teki Home God Church yetimhanesinin ana binasının çökmesiyle ortada kalan 70 yetime derneğin sahip çıktığı bildirildi.

Açıklamada, depremzedelere yardım etmek isteyenlerin, derneğin ''www.kimseyokmu.org.tr'' internet sitesinden kredi kartıyla online bağış, banka hesap numaralarına ve Türkiye'deki bütün PTT şubelerinden ''885777'' numaralı posta çeki hesabına para yatırabileceği veya bütün cep telefonu operatörlerinden ''5777''ye bir mesaj atarak 5 lira bağış yapabileceği aktarıldı.