BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  DÜNYA

Kim savaş kışkırtıcılığı yapıyorsa...

İslam coğrafyasında kan ve gözyaşı istemediklerini söyleyen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Kim savaş kışkı...

Abone ol

İslam coğrafyasında kan ve gözyaşı istemediklerini söyleyen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Kim savaş kışkırtıcılığı yapıyorsa kendi halkına ihanet ediyor demektir” dedi.
Cilvegözü sınır kapısında incelemelerde bulunan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde başta belediye olmak üzere bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Reyhanlı’daki bombalı saldırıda zarar gören esnafı ziyaret eden Kılıçdaroğlu, "Patlamanın ardından Reyhanlı’ya geldim. Bir vatandaş olarak, partinin arabasıyla gelmedim. Bindim bir sade arabaya geldim" dedi.
Reyhanlı halkına seslenen Kılıçdaroğlu, "Ben buraya siyaset yapmaya gelmedim. Sizlerin acılarını paylaşmaya geldim. Onlarla gönül birlikteliğini ortaya koymaya geldim. Şunu bilmenizi isterim ki, ben buraya helikopterle gelmedim, ben buraya askeri birliklerle gelmedim, ben buraya binlerce korumayla gelmedim, ben Reyhanlı insanına güveniyorum ben Reyhanlı halkına güveniyorum. Reyhanlılı vatandaşlara sesleniyorum onları seviyorum. Sizleri ziyaret etmek acılarınızı yürekten paylaştığımı belirtmek isterim. Yaralarınızı sardınız, az önce Cilvegözü sınır kapısındaydım, Cilvegözü’nde Suriye’den gelenler bir tabela görüyor, ’Yurtta Sulh, Cihanda Sulh’ bizler de aynı şeyleri söylüyoruz. Bizler İslam dünyasında coğrafyasında kan ve göz yaşı akmasını istemiyoruz. Biz Müslümanların birbirlerini öldürmelerini istemiyoruz. Biz Türkiye’de radikal unsurların eğitilmesini, ellerine silah verilmesini, ceplerine para konulmasını git Suriyeli kardeşini öldür denmesini istemiyoruz. Bu coğrafyada huzur içinde yaşamak istiyoruz. Reyhanlı’da Suriye’den gelen kardeşlerimiz var, sizlerde bilirsiniz ki kimse kolay kolay evini terk etmez. O insanlar evlerini yurtlarını terk ettiler, ölüm ve savaştan kaçtılar, onlara saygı duyuyoruz. Onlara kucak açıyoruz, onları da seviyoruz. Bizim akrabalarımız var Suriye’de, Suriye’dekilerin de akrabaları Türkiye’de.

“KİM SAVAŞ KIŞKIRTICILIĞI YAPIYORSA…”
İki halk olarak biz birbirimizi seviyoruz, halkların düşmanlığı yoktur, düşmanlığı körükleyenler siyasetçilerdir. Kim savaş kışkırtıcılığı yapıyorsa kendi halkına ihanet ediyor demektir. Barış gibi güzel bir şey varken neden kavga ediyoruz. Suriye’de demokrasi yokmuş, Allah aşkına sadece Suriye’de mi yok bir sürü yerde demokrasi yok"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisiyle bulunan heyetle birlikte Cilvegözü Sınır Kapısında incelemelerin ardında Reyhanlı ilçesinden ayrıldı.
(İHA)