BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Kilis'e yine saldırı Suriye'den 2 roket mermisi atıldı

KİLİS merkezindeki bir mahalleye Suriye tarafından atılan 2 roketatar mermisi düştü. Son dakika haberlerine göre, yapılan saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı.

Abone ol

KİLİS merkezindeki bir mahalleye saat 12.30 civarında Suriye'de terör örgütü IŞİD tarafından atılan 2 roketatar mermisi düştü.

Roket mermilerinden biri Yenibeşevler Mahallesi'ndeki bir evin çatısına diğeri ise aynı bölgedeki bir iş yerinin bahçesine düştü.

Ölen ya da yaralananın olmadığı saldırıda binalarda hasar oluştu.  Polis ekipleri, mermilerin düştüğü bölgede güvenlik önlemi aldı. 

Kilis'teki bazı sınır bölgeleri 15 gün süreyle özel güvenlik alanı ilan edildi. Kilis'te bugüne kadar yapılan saldırılarda 21 kişi hayatını kaybetti, 50'nin üzerinde kişi yaralandı.

Kilis Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Suriye sınırında güvenlik durumunu desteklemek ayrıca vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak, olası tehdit ve tehlikeleri bertaraf etmek üzere bazı bölgelerin 15 gün süreyle özel güvenlik bölgesi ilan edildiği belirtildi.

Kararın, 2565 sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu gereğince alındığı vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Şehit Astsubay Yalçın Nane Hudut Karakolunun geri bölgesi ile Öncü Hudut Karakolunun geri bölgesinde 06 Mayıs 2016 günü saat 08.00'den başlayıp 20 Mayıs 2016 günü saat 17.00'de bitecek şekilde 15 gün süreyle Valiliğimizce özel güvenlik bölgesi ilan edilmesine karar verilmiştir."

HÜKÜMETTEN KİLİS İÇİN DESTEK KARARLARI

SİYASİLERDEN DUYARLILIK İSTEDİLER

Kilis Barosu, Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf ve Sanatkâlar Odası ve Organize Sanayi Bölgesi başkanları gazetelere verdikleri ilanla IŞİD'in roket saldırılarına hedef olan kent için siyasilerden duyarlılık ve yardım istedi.

"ACELE EDİN. ÖLÜYORUZ!"

Şimdiye kadar 21 kişinin öldüğü, onlarca insanın yaralandığı ilçedeki hukukçular, sanayiciler ve esnaflar tarafından kaleme alınan bildiri şu şekilde:

"Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın TBMM Başkanımıza, Sayın Başbakanımıza, Sayın İçişleri Bakanımıza, Sayın Milli Savunma Bakanımıza, Sayın Genelkurmay Başkanımıza ve Yüce Türk Milletine Açık Çağrı;

#KiliseSESver

Evlerimize roketler düşüyor. Üzerimize şarapnel yağıyor. Evimizde öldürülüyoruz, Sokakta öldürülüyoruz.

Biz, haberlerde alt yazı, iki haber arasında bir kare değiliz ! Magazin programlarının arasına sıkıştırılmayı kabul etmiyoruz.

Biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarıyız. Can güvenliği istiyoruz. Yaralarımız sarılsın istiyoruz. Devletimize bağlıyız. Devletimizin korumasını ve şafkatini istiyoruz.

Sesimizi duyun. Sesimize ses verin. Unutmadığınızı, çaba harcadığınızı biliyoruz.

Ama acele edin. Ölüyoruz...

Kilis Saldırı altında. Vatan saldırı altında "