BIST 10.209
DOLAR 32,38
EURO 34,81
ALTIN 2.397,77
HABER /  DÜNYA

Kılıçdaroğlu’nun valiye tepkisi bitmiyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Vali asla ve asla vatandaşına, kimse kusura bakmasın ’gavat’ diyemez" dedi.<br/>Düzce’nin Yığılca i...

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Vali asla ve asla vatandaşına, kimse kusura bakmasın ’gavat’ diyemez" dedi.
Düzce’nin Yığılca ilçesinde sosyal tesis, arı heykeli ve Atatürk anıtı açılışını gerçekleştiren Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmasında, Adana Valisi’ne gönderme yaparak, “Vali asla ve asla vatandaşına kimse kusura bakmasın gavat diyemez ve açıkça söylüyorum kendi vatandaşına gavat diyen valiyi ‘Ben yedirmem’ diyorsa bir başbakan aynı suçlamayı kabul ediyor demektir. Kimse kusura bakmasın. Benim ülkemde bana oy versin vermesin kimliği ne olursa olsun inancı ne olursa olsun benim vatandaşıma hakaret eden vali vali değildir” dedi.
Kılıçdaroğlu, “Vali asla ve asla vatandaşına kimse kusura bakmasın gavat diyemez. Önce kendisine baksın. Onu diyen valiyi o koltukta oturtuyorsa aynı lafı kendisi milletine diyor demektir. Ben bunu hazmedemiyorum. Ve açıkça söylüyorum kendi vatandaşına gavat diyen valiyi ‘Ben yedirmem’ diyorsa bir başbakan aynı suçlamayı kabul ediyor demektir. Kimse kusura bakmasın. Benim ülkemde bana oy versin vermesin kimliği ne olursa olsun inancı ne olursa olsun benim vatandaşıma hakaret eden vali vali değildir. O koltuktan o gidecek, gitmek zorundadır. Bunun için hükümeti sorgulayacaksınız. Bu millet yamyam mı ‘Valiyi yedirmem’ diyorsun. Vatandaşa hakaret ediyorsa ertesi gün alacaksın onu” dedi.

"BEN NASIL GEÇİNEYİM"
“Siyaset zenginleşme aracı değildir” diyen Kılıçdaroğlu, “Siyasete atılayım biraz cebimi doldurayım yok böyle bir şey siyaset vatandaşa hizmet etme aracıdır. Kul hakkı yemek yoktur. Hem din iman edebiyatı yapacaksın hem kul hakkı yiyeceksin. Gelip bakacaklar sana dünyanın en zengin başbakanlarından birisin. Ne diyordu ‘emekli aylığı ile geçinemiyorum onun için şirket kurdum’ diyor. Ya başbakansın başbakanlık aylığı alıyorsun, emekli aylığı alıyorsun geçinemiyorum diyorsun. İçinizde çok sayıda emekli var. Artık her halde bir düşüneceksiniz. Ve şu soruyu soracaksınız. Sevgili başbakan sen aldığınla geçinemiyorsun; arabaya para vermezsin, uçağa binersin para vermezsin sen ’geçinemiyorum’ diyorsun. Ben nasıl geçineyim, bana bu soruyu kim soracak. Elinizi vicdanınıza koyun sandığa öyle gidin. Türkiye raydan çıktı yeniden raydan çıkan trenini raya oturtmak zorundayız” dedi.

"CEBİNİ DÜŞÜNECEĞİNE..."
“Yurt sorununu çözmek bu kadar zor mu?” diye soran Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Altı üstü bina yapacaksın. Her şey var. Cebini düşüneceğine, o gençleri düşün. Sen yurt yaptın da gençler yurda mı yerleşmedi. Gençleri suçluyorsun. Analarının babalarının gözünde onları suçlu konuma getiriyorsun. Bu ülkenin tek talihsizliği cebini düşünenlerin daha çok iktidara gelmesidir. Sorunumuz odur. Vatandaşı düşünenlerin iktidara gelmesi lazım.”
(İHA)