BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,78
ALTIN 2.398,57
HABER /  GÜNCEL

Mesut Barzani'den Türkçe jesti

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Barzani, toplu açılışı töreninin yapıldığı sahneye çıktı ve kürsüde konuşma yaptı.

Abone ol

DİYARBAKIR - Mesut Barzani, Erdoğan'a çözüm sürecinin temelini attığı için teşekkür etti, ve konuşmasının sonunda Türkçe olarak "Yaşasın Kürt-Türk kardeşliği. Türk ve Kürt kardeşliği yaşasın barış yaşasın özgürlük" diye konuştu. 

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Barzani, toplu açılış töreninin yapıldığı meydanda kurulan platformda sahneye çıktı.

Burada kısa bir konuşma yapan Barzani, barışın temelinin atıldığını söyledi. İşte konuşmadan öne çıkan satır başları:

BARIŞIN TEMELİ ATILDI

Yeni bir tarih oluşturma zamanı gelmiştir. Birbirini kabul etmek zamanıdır. Erdoğan'ın Erbil'e gelişişle kürt halıknı inkarı geride kalmıştır. Bugün sevinçler içinde kaldım. Ortadoğu'da yaşayan insanlar için birlikte yaşama günü gelmiştir.

ERDOĞAN CESURCA TEMEL ATTI

Birlikte yaşama yöntemleri izlemekle halkları mutlu günlere götürebiliriz. Savaşlar denendi. kimse savaştan bir hayır görmedi. Barış temeli atılmıştır, Erdoğan 'a teşekkür ediyorum cesurca temeli attı.

Kürt ve türk kardeşlerime söylemek istiyorum ki barış sürecini destekliyoruz. Önemli adım bu projeye başlamakla oldu. 15 sene önce karşılıklı konuşmak imkansızdı. Kardeşliğin birbirini anlama sonucudur.

BARZANİ ÖMRÜ HAYATINDA TÜRKİYE'DE İLK KEZ BÖYLE İTİBARLI KARŞILANDI
Onu bile şaşırtan manzara vardı. (TIKLAYIN)


TÜRKÇE KONUŞTU

İnanıyoruz ki barış süreci sonuca varacaktır. Yaşasın Kürt-Türk kardeşliği yaşasın. Türk ve Kürt kardeşliği yaşasın barış yaşasın özgürlük.

barzani.20131116165830.jpg


MESUD BARZANİ VE ŞİVAN PERVER BÖYLE GELDİ

Başbakan Erdoğan'ın davet ettiği Mesut Barzani ve Şivan Perver 20 araçlık konvoyla Habur Sınır Kapısı'ndan geldi. Diyarbakır'da tarihi görüntüler oluştu.

mesud-barzani-ve-şivan-perver-türkiyeye-böyle-geldi.jpg