BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'nun peşindeki Gestapo ajanları

Akif Beki, MİT'e bağlı bir birim tarafından dinlendiklerini iddia eden Kılıçdaroğlu ile kafa buldu.

Abone ol

Partisinin MİT'e bağlı AK Parti için çalışan bir birim tarafından dinlendiği ve takip edildiği iddiasını ortaya atan Kemal Kılıçdaroğlu Akif Beki'nin dilinde.

Hürriyet gazetesi yazarı Akif Beki, "Kılıçdaroğlu'nun peşindeki Gestapo ajanları" başlıklı bugünkü yazısında CHP liderini böyle değerlendirdi:

ÇALILIKLARDAN ÇIKAN HIŞIRTILARDAN BİLE HUYLANACAK YAKINDA

"BİR anamuhalefet lideri, peşine uğursuz hafiyelerin takıldığını söylüyorsa durum ciddi demektir. Kemal Kılıçdaroğlu, tam da bunu söylüyor. Ne eksik ne fazla...
Kendisinin ve partisinin adım adım izlendiğini, her an tekinsiz gözlerin takibi altında olduklarını kimi bulsa anlatıyor. Denk gelen herkese şikâyet ediyor etrafta dönen esrarengizlikleri.
Gizemini hâlâ korusa da kayıtsız kalınamayacak bir boyuta ulaştı hadise.
Korkarım; çatı arasından gelen tıkırtılardan, çalılıklardan çıkan hışırtılardan bile huylanacak yakında, ramak kaldı."

Kılıçdaroğlu'nu şüpheci ve belirsiz bir dille iktidara ağır ithamlar yöneltmesini tuhaf karşılayan yazar, eleştirilerine böyle devam ediyor:

"CHP'nin parti toplantılanna kulak kabartıyor, stratejilerini önceden öğrenmeye, projelerini ele geçirmeye çalışıyor...  Gizli komita merkezi gibi bir yer mi afedersiniz bu CHP? Kriptoyla çalışıyor, kanşık işler çeviriyor, halka açıklayamadığı sırlan var. Onların çalınıp seçmene ifşa edilmesinden filan mı korkuyor... Saklayacağı ne planı-projesi olur ki bir partinin?..."

KILIÇDAROĞLU: TAM OLARAK MİT DİYEMEM

Radikal'den Ezgi Başaran'a konuşan Kılıçdaroğlu, partisinin dinlenme iddialarıyla ilgili şunları söylemiyti

“Tam olarak MİT diyemem. MİT’in içinde ya da MİT’ye bağlı ama AKP’ye hizmet eden bir birim tarafından dinlendiğimizi düşünüyorum. MİT’in devlet adına istihbarat toplamasında bir sakınca yok. Zaten görevi bu. Adı üstünde milli istihbarat teşkilatı. Fakat burada farklı bir oluşumdan sözediyorum. Bir siyasi partiye hizmet veren bir istihbarat birimi oluşturulmuş. Bunun Almanya’daki versiyonuna Gestapo deniyor biliyorsunuz. Vekillerimizi fişlediler, tüm telefonlarımız dinleniyor. Bunlar gazetelere düştü, iktidardan da tek bir kişi çıkıp ‘Yok öyle şey’ demedi. Kabul ettikleri anlamına geliyor. Bana yumruk atılması ve ayakkabı fırlatılması olaylarını da sizinle görüşen milletvekillerimiz gibi ben de soru işaretleriyle karşıladım. Yumruk olayında karşıma çıkan o kişi benim hareket edeceğim haritayı biliyordu ki bunu başardı. Ayakkabı fırlatma hadisesi de çok garip, kamuya açık olmayan o toplantıya Bursa üzerinden geliyor. Başka bir çok unsuru da birleştirince bizim için tablo netleşiyor.”

İZ BIRAKMAZLAR

“Ezgi Hanım ciddi bir sıkıntımız var, elimizde somut bir veri yok. Çünkü bu tür kuruluşlar düz beyaz kağıda karalanmış bir takım görevleri icra ederler. Yani iz bırakmazlar. Dolayısıyla yargıya gidebilecek bir formül şu anda bulamıyoruz.”