BIST 9.539
DOLAR 32,50
EURO 34,76
ALTIN 2.487,75
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'nun ilk ses kaydı yorumu

Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan ve Bilal Erdoğan'ın arasında geçtiği iddia edilen ses kaydıyla ilgili ilk kez konuştu.

Abone ol

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan'a ait olduğu iddia edilen ses kaydıyla ilgili "Bu para kaçırmaların görüntüsü de var" yorumunda bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan'a ait olduğu iddia edilen ve 17 Aralık operasyonunun olduğu gün yapıldığı öne sürülen telefon konuşmalarına ait ses kayıtlarının internete düşmesinin ardından, MYK üyelerini olağanüstü toplantıya çağırdı.

"PARA KAÇIRMALARIN GÖRÜNTÜSÜ DE VAR"

Partinin Ankara'daki tüm yöneticilerinin katıldığı toplantıda, ses kayıtları iki kez dinlendi. MYK'da Başbakanlığın "ses kayıtları montaj" açıklamasına ilişkin, "Montaj olup olmadığını göreceğiz, incelensin" değerlendirmesi yapıldığı öğrenildi. Kılıçdaroğlu'nun ise ses kaydını dinlerken, konuşmaların bir yerine atıfla, "Bu ses kaydı montaj değil. Görüntülü izlendiğini de söylüyor. Bu para kaçırmaların görüntüsü de var, bunlar da ortaya çıkacaktır" dediği öğrenildi.

ERDOĞAN İLE OĞLU BİLAL'IN SES KAYDI

Başbakan Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan'a ait olduğu iddia edilen ses kasetleri gündemi salladı, kasetlerde kuşku yaratan bir nokta var ki... (TIKLA OKU)

KONUŞMASINA ENGEL YOK

Toplantıda Başbakan Erdoğan'ın 17 Aralık'ta yaptığı konuşmalara ilişkin analiz de yapıldı. Erdoğan'ın aynı gün Konya'da olduğu ve konuştuğu saatlerde programının olmadığı değerlendirmesi yapıldı. Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, "17 Aralık günü konuşmaları 08:02, 11:17, 15:39 ve 23:15 saatlerinde. Erdoğan'ın 17 Aralık Konya programı; '12:30 toplu açılış töreni, 15:00, 16:00, 16:45, 17:30 görüşmeler, 18:00 yemek. 19:45-23:00 Şeb'i Aruz törenleri... Dolayısıyla Başbakan'ın 17 ve 18 Aralık programı, bu konuşmaları yapmasına engel değildir. Bilgi veriyoruz ki, kamuoyu yanlış yönlendirilmesin" dedi.

'HÜKÜMETİ TANIMAYALIM' TEKLİFİ

CHP'nin bu ses kayıtlarına kayıtsız kalamayacağı belirtilen toplantıda "Hükümeti tanımama" görüşleri ele alındı. Toplantıda erken seçim konusu da gündeme geldi, ancak buna ihtimal verilmediği ve "Erken seçim olmaz ancak bu Başbakan bu ülkeyi yönetemez. Seçime kadar başka bir isim götürebilir" değerlendirmesi yapıldı. Kılıçdaroğlu'nun bugünkü CHP grup toplantısında bazı ses kayıtlarının dinletilmesi için ses düzeneğinin hazırlanacağı da öğrenildi.


  25499.jpgCHP'DE OLAĞANÜSTÜ ÇAĞRI TOPLANTISI

CHP MYK'sı dün akşam saatlerinde olağanüstü toplandı. CHP Sözcüsü Haluk Koç, Başbakan Erdoğan'ı istifaya çağırdı, Türkiye'nin bu yükle yoluna devam edemeyeceğini iddia etti... TIKLA OKU... 

 ERDOĞAN İLE BİLAL KASETİNE SARIGÜLDEN SERT YORUM (tıkla oku)