BIST 9.464
DOLAR 32,60
EURO 34,83
ALTIN 2.495,92
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'nun derin planı! Bir CHP'li söyledi

CHP milletvekili aday listesi partide depreme yol açtı. Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür listeyi değerlendirdiği bugünkü yazısında bir CHP'linin şoke eden açıklamalarına yer verdi.

Abone ol

CHP milletvekili aday listesi partide büyük çatlağa yol açtı. İnce'nin ekibi tasfiye edildi. Kadın adayların azlığı dikkat çekti. Çok sayıda "sol ve ulusalcı" siyasi aktörler devre dışı kaldı. CHP'deki liste krizi Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür'ün gündemindeydi. Yazar, "CHP listelerinin şifreleri" başlıklı köşesinde bu konuyu ele aldı. Eleştirilerin odağındaki Kılıçdaroğlu'nu işaret eden Övür, "Peki, bunu neden yapıyor?" diye sorduktan sonra yanıtını böyle veriyor:

"AK PARTİ'NİN ÖNÜNÜ KESMEK İÇİN CHP'Yİ FEDA ETTİ"
"...Daha önce de, Kılıçdaroğlu'nun izlediği siyasetin CHP'den çok Akşener'in İP'ini ve HDP'yi öne çıkartacağını yazdım. Bu gerçek listelerin açıklanmasıyla doğrulandı. Yukarıdaki tablo, CHP içinde "milli" kaygıları olan "ulusalcılar"ın ve Batı yakasında yaşayan eski merkez sağcıların Akşener'e, solcuların ise HDP'ye yönelmesini hedefliyor.
CHP'liler bunun farkında ki bir CHP'li şöyle diyor: "Kemal Bey'e göre CHP'nin yüzde 25 veya daha fazla oy almasının önemi yok. Önemli olan AK Parti'nin önünü kesmek. Bunu da kendisinin ve CHP'nin yapamayacağını biliyor. Bu yüzden CHP'yi feda edip, İyi Parti ve HDP'nin önünü açıyor."
Bu plana, tasfiye edilenler nasıl tepki verir bilemem ama listelere bakıldığında CHP'nin mecliste yüzde 20'lerin altına inmesi sürpriz olmayacak. Böylece daha önce yazdığım; "Akşener'in derin planı" ile Kılıçdaroğlu'nun derin planı örtüşmüş oluyor.
Bu durumda Muharrem İnce'nin geleceği de pek parlak değil. Partideki gücü biteceği gibi onca nefes tüketmesi de sadece "genel başkan olamadı ama cumhurbaşkanı adayı oldu" diye tarihe yazılmak dışında bir işe yaramayacak.

Mahmut Övür'ün yazısının tamamı

ÜMİT ZİLELİ: BRAVO KEMAL BEY BAŞARDINIZ
Öte yandan Sözcü gazetesi yazarı Ümit Zileli, CHP'nin aday listesini değerlendirdiği bugünkü yazısında Kılıçdaroğlu'nu sert sözlerle eleştirdi.
Listeyi Kılıçdaroğlu'nun son "Altın vuruşu" olarak niteleyen yazar, köşesinde "Göründüğü kadarıyla Kemal Bey, ülkenin en
yaşamsal, rejimin değişip, değişmeyeceğinin oylanacağı seçim öncesinde muradınıza ermiş bulunuyorsunuz... CHP'yi tarihinin hiç bir evresinde olmadığı kadar çizgisinden saptıran genel başkan olarak tarihe geçmeyi de hak ettiniz doğal olarak!.. Ancak benim çok sevdiğim, inandığım, sıkça kullandığım şu özdeyişi hiç unutmayın Kemal Bey:
-Keser döner, sap döner, bir gün gelir hesap döner!.." ifadelerine yer verdi.

CHP'de liste değişti! İşte il il çizik yiyen isimler...

CHP Konya'da Abdüllatif Şener isyanı kararı tanımadılar

CHP'de liste krizi! Arka arkaya istifa depremi