BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

24 Haziran seçimleri milletvekili adayları listesinde çarpıcı detay!

24 haziran seçimlerinde yarışacak vekil adaylarının listesi dün partiler tarafından YSK'ya sunuldu. 24 Haziran seçimleri vekil adayları arasında çok süpriz isimler de yer aldı. Bazı eski siyasetçilerin çocukları aday gösterildi. Bülent Arınç ve Mehmet Ağar'ın oğlu AK Parti'den, Saadet Partisi eski lideri Mustafa Kamalak'ın oğlu ise Saadet'ten milletvekili adayı oldu.

Abone ol

24 Haziran’da seçime girecek olan siyasi partiler, 600 kişilik milletvekili aday listelerini dün Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) teslim etti. Listelerde çarpıcı detaylar var.

Eski İçişleri ve Adalet Bakanı ve Demokrat Parti lideri Mehmet Ağar'ın oğlu Zülfi Tolga Ağar, AK Parti Elazığ 3. sıra, eski Meclis Başkanı Bülent Arınç'ın oğlu Ahmet Mücahit Arınç da AK Parti İstanbul 3. bölge 11. sıra milletvekili adayı oldu.

ERDOĞAN TELEFONLA ARAYIP DAVET ETTİ: Son üç günden beri milletvekili liste çalışmalarına hız veren Erdoğan, milletvekili adayları konusunda ayrıntılı dosyalar hazırlattı. Erdoğan’ın aday adayları dışında bazı önemli bulduğu isimleri bizzat arayarak siyasete davet ettiği öğrenildi.

KAMALAK’IN OĞLU DA BABASININ İZİNDEN: Eski Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak'ın oğlu Muhammet Furkan Kamalak ile SP'nin etkili isimlerinden Oğuzhan Asiltürk'ün gelini, partinin İstanbul Kadın Kolları Başkanı Nagehan Gül Asiltürk ve akrabası Malatya İl Başkanı Mehmet Kaya Asiltürk de aday gösterildi.

MOR BEYİN DETAYI: Saadet Partisi’nin listesindeki ‘Mor Beyin’ detayı dikkat çekti. FETÖ’nün ‘Mor Beyin’ kumpası mağduru avukat Mustafa Yaman, İstanbul 2. bölgeden, kumpası ortaya çıkaran avukat Ali Aktaş ise Ankara ikinci bölgeden kendisine yer buldu.

AK Parti'de listeye giremeyen ünlü isimler! Onlar da yok...

BBP'den AK Parti listesine 18 isim girdi