BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'nun beklediği sinema filmi

İzlediği filmler, okuduğu kitaplar 20-30 yıllık diye eleştirilen Kılıçdaroğlu sezon filmi izlemek için Hürriyet yazarı Semercioğlu ile sözleşti

Abone ol

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "izlediği filmler 20-30 yıllık" diyerek kendisini eleştiren Hürriyet yazarı Cengiz Semercioğlu'nu arayarak birlikte film izleme teklifinde bulundu.

Kılıçdaroğlu, Semercioğlu ile birlikte Ekim'de gösterime girmesi beklenen Cannes ödüllü "Bir Zamanlar Anadolu'da filmini izleyecek.

Hürriyet yazarı Semercioğlu, Can Dündar'ın yazısına dayanarak Kılıçdaroğlu'nun okuduğu kitapların, izlediği filmlerin, takip ettiği oyunların en yenisinin 20-30 yıllık olduğunu söyleyerek eleştirmişti.

Bu durumun "CHP liderine yakışmadığını, kültür sanata daha fazla zaman ayırması gerektiğini" yazan Semercioğlu bir de teklif getirmişti. Semercioğlu'nun Kılıçdaroğlu'na yaptığı Nuri Bilge Ceylan'ın vizyona girecek, "Bir Zamanlar Anadolu'da" filmine birlikte gitme önerisine yanıt geldi.

BİLGE'NİN FİLMİYSE KESİN GELİRİM

Semercioğlu'nun köşesinden aktardığına göre Kılıçdaroğlu Semercioğlu'na telefon ederek Dündar'la eski filmleri ve kitapları konuştuklarını yoksa güncel sinemayı, edebiyatı, özellikle tiyatro oyunlarını elinden geldiğince takip ettiğini anlattı.

"Devlet Tiyatroları'nın sezonda Ankara'da sahnelediği neredeyse bütün oyunları izlerim" diyen Kılıçdaroğlu Semercioğlu'nun "Bir Zamanlar Anadolu'da" filimini birlikte izleme önerisini kabul ederek, "O filme birlikte gideriz. Hele Nuri Bilge'nin filmiyse kesin gelirim" dedi.